По цветята вкъщи могат да се направят много изводи за

...
По цветята вкъщи могат да се направят много изводи за
Коментари Харесай

Магията на цветята

По цветята у дома могат да се създадат доста заключения за хората, които населяват дома. Към какво се стремят, от какво се боят и защо мечтаят в живота.

В древността хората приписвали на цветята вълшебен сили. Затова за всяко растение се намирало предопределение - едно трябвало да пази мира в домашното огнище, друго да носи благосъстояние и триумф на стопанина, а доста цветя служели като бариера против нечистите сили.

И през днешния ден още се пази тази религия в свойствата на цветята да разсънват човешките пристрастености или да ги обезвреждат съгласно случая.

За китайската роза се твърди, че притегля другия пол, а камелиите са за срамежливите, с цел да ги подбуждат да се отърсят от стеснителността си.

 Магични свойства на цветята

Ако желаете да се пазите от апетит и беднотия, за дома ви подобаващ е фикусът, а дифенбахията ще накара мързеливите да работят по-упорито. Цветята нямат толкоз мощна роля, само че познанията за тях ни отварят вратите към един хубав свят, в който си коства да се потопим.

Азалия

Останало е някакво виждане, че на женитба е добре да се сервира букет от рози или лилиум. Всъщност азалиите са тъкмо подобаващите цветя за брачен ден, тъй като азалията окозва положително въздействие върху любовта в брака. Тя оказва помощ и при фамилни спорове.

Бегония

Бегонията е доста добър бранител против отрицателната сила и по тази причина толкоз постоянно това цвете участва в домовете на хората. Добър избор. Смята се, че цветето гълтам неприятните мисли и ги трансформира в слънчеви послания.

Мушкато

Ако видите прозорец с подредени саксии на някой дом, най-малко едно от тях е мушкато сигурно. Мушкатото обезврежда тревожните мисли, успокоява нервите, работи благотворно на възприятието за комизъм. То връща нарушената естетика в къщата. Цветето е бариера за злите мисли и думи, тъй като се има вяра, че връща неприятните мисли към този, който ги излъчва.

 Магични цветя

Има известна истина, тъй като екстрактът от това цвете се изгода за усмиряване на нервите и спокоен сън. Помощник е и при изгаряния, рани и дерматити.

Кактус

На това бодливо растение се приписва способността да пази дома от зли духове и да стопира злосторниците. Затова в случай че си нямате пазач, вземете си кактус. Може да го сложите покрай монитора у дома, тъй като кактусът гълтам излъчванията. Трябва обаче да се регистрира условието, че кактус би трябвало да си взимат спокойните хора, нерваците ще станат прекомерно нападателни, в случай че съжителстват с кактуси.

Дафинов лист

Тази ароматна фалшификация се слави и като едно от най-магичните растения още в античен Египет. Служи за отбрана от зли сили, притегля триумфа и благосъстоянието към дома.

Народите от региона на Средиземно море го употребявали за амулет на къщата. Вярва се, че в случай че се постави на прага над входната врата, пази от зли сили и заболявания. С дафинов лист до люлката на бебето пазели дребните деца от уроки. Ако се стремите към благополучие и благоденствие, засадете дафиново дърво в двора на къщата си.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР