По целия свят се регистрира загадъчен небесен тътен, от който

...
По целия свят се регистрира загадъчен небесен тътен, от който
Коментари Харесай

Японски учени: Бученето в небесата е предвестник на неуправляема ядрена реакция, способна да взриви земята

По целия свят се записва мистериозен небесен екот, от който се плашат и военните, и галактическите организации, от вида на НАСА. Раждат се най-фантастични и в това време страшни теории и прогнози. Налице са и мълниеносните стихии, които се случват все по-често и също в разнообразни точки на Земята. Какво в действителност е това и предвестител ли е на Апокалипсиса? Учените и досега не са разбрали природата на мълниите и, главното, какво те пораждат с изключение на електрически заряд? Например, гърмът, който съпровожда небесните светкавици, не може да бъде разследване единствено на електрическите разряди. Японски учени, деликатно учещи напоследък природата на мълниите, пробно създаваха електрически разряди съпоставими с мълниите, само че те издаваха доста присъщия тропот, прочут ни още от уроците в учебно заведение по физика, само че не и гръмове, написа esoreiter.ru.

Не инцидентно откривателите се пробват да обхванат в природата на термоядрените реакции на мълниите, което теоретично е известно още от предишния век. И японците съумяха да потвърдят следното. Ето какво споделя по този мотив един от участниците в опитите Теруаки Эното:

Ако се приказва на банален език, мълнията и гърмът са следствия от термоядрена реакция, която се случва в атмосферата, което се съпровожда още от гърмеж на гама предавания, който ние и успяхме да записваме. А в този момент си представете какво се случва в атмосферата при мълниеносна стихия, да вземем за пример, записана през май тази година над Англия и Франция, когато за 12 часа проблестяха над 100 000 мълнии – нуклеарни реакции.

Същото се повтори и през септември над Калифорния, а в този момент сходните мълниеносни стихии стават все по-чести и надали не норма за планетата ни. Плюс това загадъчните небесни тръбни звуци по цялата Земя… Изглежда, че термоядрената реакция в атмосферата се стреми към своя сериозен предел. Ако това се случи, то тя незабавно ще стане неконтролируема и ние ще получим – нито повече, нито по-малко – атомен гърмеж с размерите на нашата планета.

Превод и редакция: БЛИЦ



Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР