По целия свят фаровете някога са били точки за среща

...
По целия свят фаровете някога са били точки за среща
Коментари Харесай

Съединените щати раздават безплатно шест исторически морски фара, други 4 отиват на търг

По целия свят фаровете в миналото са били точки за среща сред тези, които са обитавали дадена земя, и тези, които са идвали в нея. Небесата обезпечават механизми за ориентировка, само че нито една звезда или съзвездие не може да означи тъкмо края на морето за всеки, който пътува с лодка или транспортен съд. И има доста места, до които можеше да се стигне единствено по този метод, плавайки по моретата, надявайки се да видите светлина на хоризонта, която да покаже, че земята е близо. Фаровете са приветствали пасажерите в края на всеки континент. С появяването на навигационни технологии като GPS обаче, доста от тези крайбрежни фарове остават без практическа цел, с изключение на да служат като монумент на близкото минало. Ето за какво Съединените щати към този момент продава и то изцяло гратис някои от своите фарове, предава elConfidencial.com.

Северноамериканската страна е деветата страна с най-вече километри брегова линия, общо 133 312 километра. Там, след приемането на Закона за запазване на националните исторически фарове през 2000 година, Администрацията на общите услуги (GSA) трансферира собствеността върху доста от изоставените фарове на цялата територия. Според изказване на самата организация " те към този момент не са съществени за задачите и потребностите на бреговата защита ", която беше единствената, която към момента ги използваше.

Оказва се, че тази година Съединени американски щати са решили да раздадат шест от тези исторически маяци, предлагащи впечатляващи гледки. Най-изненадващото е, че в този момент те са изложени на витрината на магазина, само че без да е посочена цена. Други четири пък ще бъдат продадени на обществен търг. Целта на тези прехвърляния не е нищо друго с изключение на да ги запазят като исторически здания. Освен това, макар че са поостаряли, те могат да бъдат преобразувани по най-различен метод, в това число и за хотели.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР