По три версии работят антитерористи и полиция в разследването си

...
По три версии работят антитерористи и полиция в разследването си
Коментари Харесай

Версии за изчезването на боеприпаси от военна база в Гърция

По три версии работят антитерористи и полиция в следствието си за изчезналите муниции от военноморска база на южния егейски остров Лерос, Гърция.
Според в. " Катимерини ", в следствието се е присъединило и гръцкото разузнаване.
От през вчерашния ден управляващите в страната са под паника поради, засечената при рутинна инспекция на инвентара, забележителна липса. Военноморски сили на Гърция заяви за изгубването на огромно количество противотанкови ракети, муниции и гранати от базата на острова. Още същия ден управляващите изключиха опцията за неточност при инвентаризацията, оповестява изданието, представено от БГНЕС.
Последният списък на оборудването в базата бил осъществен на 31 декември 2018г. Властите допускат, че кражбата може да бъде осъществена когато и да е оттогава до 10 септември. Разследващите обаче са построили няколко тези, по които работят.
Един от обсъжданите сюжети включват опцията крадците да са имали съизвършител в базата, защото нямаше признаци за наложително влизане в региона, където се съхранява оборудването.
Втората догадка е, че става дума за дейности на локална формация.
Третият вид е причинителите да са членове на задгранична формация или работа.
Въпреки че няма съответни доказателства, които да подсказват, че причинителите на кражбата са били от чужбина, смята се за показателно, че оборудването е взето от остров покрай Турция в миг, когато Анкара усилва напрежението в Източното Средиземноморие, само че и в Егейско море, написа в. „ Катимерини “.
Във всеки случай гръцките чиновници считат, че причинителите познават метода на деяние на специфичните сили. Изнасянето и превозването на оборудването, което е обемисто и тежко, не би било елементарно и би изисквало профилирани познания и техника.
Полицейските специалисти изследват фрагменти от охранителни камери, само че занапред ще откриват улики или насоки към причинителите.
В резултат на случилото се сега се организират инспекции и инвентаризация на оборудването във всички военни обекти в Гърция.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР