По три пакета от мерки, които да гарантират безпроблемното функциониране

...
По три пакета от мерки, които да гарантират безпроблемното функциониране
Коментари Харесай

БНБ с три пакета мерки в кризата

По три пакета от ограничения, които да подсигуряват безпроблемното действие на паричния режим на страната и свързаната с това инфраструктурата, работи Българска народна банка. Това заяви гуверньорът Димитър Радев в изявление за Нова тв.

" Това, което ще стане, е, че в границите на два до три дни, евентуално до сряда, европейският банков орган ще разгласи насоки и критерии, по които да се ползват тези спомагателни ограничения. В основата на тези ограничения стои въвеждането на целеустремен и краткотраен мораториум, с който се отсрочват или стопират заплащания по банкови заеми. Или казано по-простичко - отлагане на заплащането по банкови заеми ", добави той.

" Хората с ипотечни заеми би трябвало да приказват с банките и това е точно задачата на регулаторните ограничения, които предлага Българска народна банка. Да се даде спомагателна еластичност, спомагателни благоприятни условия на комерсиалните банки, по този начин, че с този самостоятелен метод към техните клиенти, те да не изпадат в по-тежко състояние от позиция на финансова адекватност и ръководство на кредитния риск ", сподели още шефът на Българска народна банка.

ВИЖ ОЩЕ: Шефът на Българска народна банка: Спокойно, ще има пролонгация

Никой не може да планува по какъв начин ще се развие рецесията и какъв брой дълго ще продължи. Това, което вършим в Българска народна банка, е да създаваме разнообразни сюжети за допустимо развиване и да оценяваме техния вероятен резултат върху банковата система. Твърде рано е да се спекулира с цифри на този стадий, аз се надявам, че в границите на три месеца картината ще бъде по-ясна, изясни Димитър Радев. Той увери хората с депозити, че парите им са на несъмнено място.

ВИЖ ОЩЕ: Актуализация на бюджета и заем от 1 милиард

" Мисля, че по тематиката за лихвите не би трябвало да се вършат спекулации. Аз не чакам да има внезапни придвижвания в кратковременен проект ", добави той.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР