По три основни версии работят разследващите за сградата, по-известна като

...
По три основни версии работят разследващите за сградата, по-известна като
Коментари Харесай

Шефът на СДВР с гореща информация за разследването на пожара в „Царските конюшни“

По три съществени версии работят проверяващите за постройката, по-известна като „ Царските конюшни “, която избухна в пламъци на 23 юли – тенденциозен палеж, немарливост или техническа нередовност. Проверяват се всички вероятни аргументи, които може да са довели до пламъците, изясни на конференция шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Ивайло Иванов.

Вчера следобяд проверяващите вършиха още един оглед на бул. „ Дондуков “ 58. От първичния оглед е ясно, че пламъците са тръгнали от горната част на постройката – покрива, тавана или втория етаж. При първичния оглед на тавана не е видяна електрическа апаратура, само че при повторния оглед ще стане ясно дали е имало такава и дали е била работеща, сподели Иванов, представен от " Труд ".

Сградата е със остаряла дървена структура, а последните етажи не са били обитаеми. Имало наематели единствено на първия етаж. Разследващите са разпитали охранител, иззели са и видеозаписи от камерите на паркинга, само че до в този момент не са открити очевидци. Проверявана е даже версията за влизане с щурм, само че се оказало, че пожарникарите са търсили метод да влязат в постройката, с цел да потушат пламъците. Първият етаж е предан чартърен на компании, а вторият е благосъстоятелност на Министерство на вътрешните работи и не е предан чартърен. Сградата се води с отпаднала нужда за вътрешното министерство.

За тази постройка Софийската градска прокуратура (СГП) съобщи на съд някогашния регионален шеф на София Веселин Пенев за занемареност. Разследването против него продължи от септември 2016 година до януари 2017 година, а по-късно прокуратурата внесе обвинителен акт в съда. Два пъти делото бе връщано на обвиняването за ремонти и корекции, а когато то стигна до правосъдна фаза, бе спряно на фаза разпоредително съвещание. Причината е, че един от правосъдните заседатели си направи отказ. След систематизиране на нов правосъден състав, градския съд го върна още веднъж на прокуратурата за корекции.

Обвинителите стачкуват и сега се чака решение на Софийския апелативен съд дали делото да се гледа в правосъдна зала или да се върне още веднъж на прокуратурата.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР