По три обвинения е повдигнала Окръжна прокуратира в Русе на

...
По три обвинения е повдигнала Окръжна прокуратира в Русе на
Коментари Харесай

Повдигнаха обвинения на убийците на Ери Пехливанян

По три обвинявания е повдигнала Окръжна прокуратира в Русе на всеки от двамата причинители на бруталното ликвидиране на 56-годишна жена, което беше разкрито във вторник. Става дума за брачната половинка на общинския консултант Бедрос Пехливанян – Еранохи Пехливанян, която е притежател на верига аптеки.

Обвиненията са за похищение, обир на пари в огромни размери и съзнателно ликвидиране за прикриване на закононарушенията. По думите на окръжния прокурор Георги Георгиев, на 14 януари е подаден сигнал, че Еранохи Пехливанян е в неопределеност от няколко дни. В ОД Министерство на вътрешните работи Русе е формирано досъдебно произвеждане и е предоставено следствие. Извършени са голям брой следствени дейности довели до задържането на двамата причинители.

Събрани са голям брой доказателства за покачване на трите обвинявания на всеки от тях. От детайлностите по случая излиза наяве, че дамата е била похитена на 11 януари, откакто двамата причинители са я следили повече от месец.

След като са лишили сума от към 65 хиляди лв., вземат решение да я умъртвят, с цел да не бъдат разпознати и разкрити. На идващия ден я удушават, като за прикриване на следите разчленяват натрупа и изхвърлят частите в река Русенски Лом на към 30 километра от Русе.

Мястото е било посочено от единия от обвинените по време на разпита. И двамата имат предходни прегрешения – единият за бракониерски лов, а другият е регистриран за измами.

Не е открит никакъв политически детайл за осъщественото закононарушение, макар че се е работило по всички версии още през цялото време.

С прокурорско разпореждане, двамата са арестувани до 72 часа, като в границите на този период ще им бъде поискана непрекъсната мярка за неотклонение „ задържане под стража “.

По предписание на основния прокурор, казусът ще бъде под наблюдението на Окръжна прокуратура и Върховна касационна прокуратура.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР