По три месеца затвор при първоначален „строг“ режим получиха трима

...
По три месеца затвор при първоначален „строг“ режим получиха трима
Коментари Харесай

По три месеца затвор за каналджиите, хванати с 24 мигранти край Нови хан


По три месеца затвор при първичен „ непоколебим “ режим получиха трима мъже за трафик на мигранти, оповестиха от прокуратурата.

Тримата са били привлечени към наказателна отговорност от Районна прокуратура – Елин Пелин за осъществено от тях закононарушение по член 281, алинея 2, вр. алинея 1 от Наказателен кодекс.

На 29.03.2021 година, в региона на с. Нови хан, община Елин Пелин, подсъдимите А.В., С.К. и Х.К. подкрепили група от 24 задгранични жители нелегално да преминат през страната. Чрез обезпечаване на превоз и превозването им, те целели да получат имотна полза. Сред мигрантите от Афганистан и Пакистан били и 7 деца, ненавършили 16-годишна възраст.

Подсъдимите са се признали за отговорни за осъщественото от тях незаконно действие и са се споразумели с Районна прокуратура – Елин Пелин. Сключеното сред страните съглашение е утвърдено от съда. Освен наложените ефикасни санкции „ отнемане от независимост “, в интерес на страната са отнети 4050 евро, представляващи директна полза от закононарушението. Осуетен е незаконен канал за трафик на мигранти от границата с Гърция.

В хода на следствието е бил открит подбудителят за осъществяване на закононарушението – Т.М., който е разгласен за общодържавно търсене.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР