По третия лъч на метрото, който се движи от кв.

...
По третия лъч на метрото, който се движи от кв.
Коментари Харесай

Спират третата линия на метрото на 12 и 13 декември

По третия лъч на метрото, който се движи от кв. "Хаджи Димитър " и регион "Красно село ", няма да се транспортират пасажери на 12 и 13 декември. Това заяви началникът на "Метрополитен " Стоян Братоев пред Монитор.

Причината е, че ще се свързва софтуера на първите осем спирки от третия лъч с останалите четири, по които сега текат тествания на системите. Тогава ще се движат влакове, само че без пасажери.

Инж. Братоев изяснява, че времето на "Сименс " за монтаж на системите и тествания на влаковете е девет месеца и тече от 1 юли тази година. Самото строителство завърши на 1 юни, напомни началникът на "Метрополитен " и разгласи, че няма отглагане на периодите.



Първият стадий от третия лъч на метрото бе публично открит в края на август. С стартирането на новите 8 станции общият брой на настоящите спирки на метрото станаха 43, а дължината на линиите доближи 48 км. По новата линия машинистите са с лимитирани функционалности, тъй като влаковете имат автоматизиран режим на работа.

На новите станции има стъклени загради против произшествия с височина 1,6 м, които разделят пероните и влака. Цялата трета линия ще има 21 км трасе с 21 станции и ще вози по 210 000 пасажери на ден. Братоев заяви, че следващата година ще стартира работата и по сектора от "Хаджи Димитър " до "Левски Г ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР