По традиция всеки етап от по-големите колоездачни обиколки завършва с

...
По традиция всеки етап от по-големите колоездачни обиколки завършва с
Коментари Харесай

"Вуелта" премахва целувките на подиума заради сексизъм

По традиция всеки стадий от по-големите колоездачни обиколки приключва с награждаване и целувки от красиви дами на челните състезатели. Тази процедура ще се промени в Обиколката на Испания поради сексизъм, обясниха уредниците.

Те са решили да отстранен целувките, като награждаването ще се придържа към по-стриктни рамки. На сцената с изключение на дамите модели ще има и мъже, които да оказват помощ по време на церемонията.

Причина за смяната е медийният отзив в Испания и дебата към наличието и ролята на привлекателните модели. " Наясно сме със обществения и медийния спор, появил се през последните месеци за наличието на девойки на подиума ", съобщи шефът на " Вуелта " Хавиер Гийен.

В началото на тази година за пръв път церемонията по награждаване беше лишена от женско наличие в Обиколката на Австралия. В обиколките на Каталуня и Валенсия деца и млади спортисти помагаха при раздаването на премиите.

Към самодейността се включи и главният асистент на Крис Фрум в " Тур дьо Франс " - Микел Ланда. Според испанеца девойките са третирани като елементарни предмети и тяхното наличие на подиума е ненужно.

Един от най-противоречивите случаи е от 2013 година в Обиколката на Фландрия, когато международният първенец Петър Саган си разреши да опипа едно от девойките на подиума.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР