По традиция в навечерието на Рождественските празници официално бяха запалени

...
По традиция в навечерието на Рождественските празници официално бяха запалени
Коментари Харесай

С инициативата "Коледни уроци за сърцето" започнаха Коледно-новогодишните празници в Мездра

По традиция в навечерието на Рождественските празници публично бяха запалени светлините на коледната елха на площад " България " и празничната светлинна декорация в централната градска част на Мездра. По време на тържеството беше оповестено началото на самодейността " Коледни уроци за сърцето ", която е проведена от Община Мездра и от Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните и ще протече в няколко стадия. Целта на самодейността е да ни напомни най-важните човешки добродетели и нуждата от тяхното предаване от потомство на потомство с образователен за подрастващите резултат.
 
 Запалване на Коледната елха в Мездра Запалване на Коледната елха в Мездра Източник: Община Мездра
Като първи стадий от " Коледни уроци за сърцето " седемте учебни заведения в общината и Комплекс обществени услуги за деца и лица с увреждания (КСУДЛУ) бяха поканени да проведат занимания по тематиката за моралните добродетели и за потребността от тях в актуалния свят, след което всяко от образователните и обществени заведения трябваше да си избере добродетел и мъдра мисъл за нея, с която да украси своята коледна елха. За задачата в централната градска част бяха инсталирани осем светещи елхи, обозначени с табелки с имената на съответното учебно заведение и на КСУДЛУ и с определените от тях добродетели: почтеност, усърдие, храброст, любов, почитание, самообладание, състрадание, правдивост. Светлините на коледните елхи, както и сиянието на декоративната арка " Сърце на положителното ", ще озаряват центъра на Мездра по време на коледно-новогодишните празници като знаци на добротата.
 
 Запалване на Коледната елха в Мездра Запалване на Коледната елха в Мездра Източник: Община Мездра
Във втория стадий от самодейността, до 20 декември, най-хубавите художници от учебните заведения и детските градини в общината ще изработят по 20 коледни картички. Честитките с пожеланията на учениците и на децата ще получат за Рождество Христово 240-те консуматори на обществените услуги Домашен обществен патронаж и Дом за остарели хора. Третият, финален стадий от " Коледни уроци за сърцето " ще протече по време на Коледния концерт, който ще се състои на 21 декември в Дома на железничаря. На входа на дома ще бъде сложена благотворителна кутия за събиране на средства, с които ще бъде подкрепено лекуването на тежко заболели наши съграждани.
 
" Вярваме, че всички вие ще подкрепите концепцията на Община Мездра и на Местната комисия за битка против противообществените прояви на малолетните и малолетните и ще се включите в реализирането на тази благородна самодейност! ", сподели при оповестяването на началото на " Коледни уроци за сърцето " заместник-кметът Нели Минева. За празничното настроените на присъстващите на запалването на светлините на коледните елхи и декорация се погрижиха Мажоретен състав, Вокална група " Детски свят " и Група за художествено слово към Център за поддръжка за личностно развиване. Както прилича, най-после положителният белобрад дъртак Дядо Коледа, придружаван от своите правилни помощници - джуджетата, раздадоха на децата дарове. За край небето над Мездра беше огряно от феерична заря - за наслада, най-много, на най-малките.
 
Следващото събитие от Коледно-новогодишната стратегия е на 15 декември (четвъртък), когато от 17:30 часа в Читалищната библиотека ще се организира Литературно четене под наслов " Коледен венец от стихове ”. На 20 декември (вторник) от 16:30 часа във фоайето на втория етаж в постройката на Община Мездра ще бъде открита Художествена галерия " Спасените картини ” от персоналната сбирка на художника Евгени Кучков, а на 21 декември (сряда) от 17:30 часа в Дома на железничаря е Коледният концерт с присъединяване на креативен сформира от НЧ " Просвета 1925 ", Сдружение " Новото потомство на гениите " и Център за поддръжка за личностно развиване.
 
Жителите и гостите на гр. Мездра ще посрещнат Новата 2023 година с празнична стратегия на площад " България ", която е с начален час 23:30 на 31 декември (събота).
 
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР