По традиция, в навечерието на Празника на Стара Загора, в

...
По традиция, в навечерието на Празника на Стара Загора, в
Коментари Харесай

Тази вечер избират кмет на Млада Загора 

По традиция, в навечерието на Празника на Стара Загора, в Младежкия дом ще бъде определен кмет на Млада Загора. Събитието е довечера от 19.00 часа. 

Кампанията за избор на претенденти продължи от 19 до 30 септември измежду ученическата общественост в града. Тази година пред публиката своите хрумвания ще пазят представители на СУ „ Тодор Каблешков “, ГПЧЕ „ Ромен Ролан “ и ТГ „ Княз Симеон Търновски “.

Тазгодишният избор ще премине в три кръга. Първият включва кратко обобщение и показване на претендентите въз основа на следните въпроси: Кой съм аз и кои са моите три аргументи да желая да бъда Млад Кмет? Какви съгласно мен са проблемите и провокациите пред младежите в нашия град? Какво съответно бих могъл да направя аз в границите на моя мандат? Коя  социална идея е най-важна за мен и бих подчертал над нея през мандата си?

Втори кръг е Куиз в Kahoot  в действително време, върху 10 въпроса от неофициалното и гражданското обучение.

Третият кръг визира създаване и отбрана на  програма  върху следния въпрос:„ Каква младежка интензивност /инициатива, акция, акция и др./ би инициирал и осъществил? И в случай че разполагаш с бюджет от 1000 лв. /ако имаш потребност от пари/   по какъв начин би ги разпределил, обезпечавайки своята интензивност? ”

Четиричленно  жури, формирано отмлади и дейни хора,  ще оценяткандидатите по авансово заложени критерии – автентичност на концепциите, логичност и изясненост в ревюто, обоснованост при показване, театрално държание, речева просвета, влияние върху публиката, прочувствена овладяност, възприятие за комизъм, експедитивност на отговора, етично държание. В избора вземат участие и  по трима делегирани представители  на 10  училища, записали се за присъединяване, независимо дали имат претендент за Млад Кмет или не, които ще гласуваттайно. 

Новоизбраният Кмет на Млада Загора ще взе участие в Тържествения обред за издигане на Националното знаме на Република България на 5-ти октомври – Ден на Стара Загора. Той ще получи Ключа на града, а по-късно ще се обърне с одобрение към младите старозагорци. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР