По традиция в началото на годината стартира най-тежкото изпитание за

...
По традиция в началото на годината стартира най-тежкото изпитание за
Коментари Харесай

В Honda не смятат да оставят КТМ да доминира отново на Дакар

По традиция при започване на годината започва най-тежкото тестване за мотоциклети и коли - рали Дакар. Стартът на тазгодишното, 40-о по ред издание е на 6 януари в столицата на Перу – Лима, с което ралито се завръща в Страната на инките.

Участниците още веднъж са разграничени в пет категории – мотоциклети, ATV-а, UTV-та, коли и камиони. При мотоциклетите в листата на поръчките са 142 водачи. Сред тях са и петимата състезатели на Monster Energy Honda – Хуан Бареда с №5, Паоло Гонсалвеш с №6, Мишел Метж с №14, Рики Брабек с №20 и Кевин Бенавидес с №47. Те ще започват с последната версия на спортните Honda CRF450 RALLY, които са готови особено за рали Дакар. Пилотът с най-вече опит в Дакар е Пауло Гонсалвеш, който приключи на второ място за Honda през 2015 година Той взе присъединяване в формалната презентация на рали Дакар през 2018 година Естествено, има и доста локални водачи с мотоциклети Honda. При ATV-ата има 50 участника, а при UTV-ата са 13 екипажа. При колите са 91, а при камионите – 44.

Regresamos en 1 semana. ¿Estás listo?
Sigue a nuestros amigos extranjeros: @dakarendirect @dakarlive #Dakar2018 #Dakar40th pic.twitter.com/V0AKM8NqS3
— Dakar En Vivo (@dakarenvivo) 30 декември 2017 година
Досега в своята история рали Дакар е минало през територията на 29 страни – 3 в Европа, 5 в Южна Америка и 21 в Африка. Това го прави второто по величина събитие в моторните спортове в света.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР