По традиция в края на май всички вече започваме да

...
По традиция в края на май всички вече започваме да
Коментари Харесай

На море у нас или в чужбина?

По традиция в края на май всички към този момент започваме да мислим за море и в случай че още не сме решили къде да почиваме, търсим информация какви ще бъдат цените. У нас или в чужбина ще е по-евтино? Какви ще са изискванията по нашите плажове в съпоставяне със прилежащите в Гърция и Турция?

Екип на Нова тв отиде в курорта „ Слънчев бряг”, с цел да ревизира пристигнаха ли първите туристи там, спря ли строителството и по какъв начин хотелите и заведенията ще съблюдават условията за шума.

Все още няма доста туристи в курорта, защото интензивният сезон стартира след 24 май. По-голямата част от хотелите се приготвят, една дребна част от тях имат минимална претовареност от 10-15%. С всеки минал ден обаче потокът от туристи се усилва.

През май почиващите към момента може да се възползват от понижения с повече от 20% спрямо цените през юли и август.

Цените в „ Слънчев бряг” стартират от 35 лв. за нощувка на човек и могат да стигнат до 200 лв. според от настаняването. В Равда пък цените стартират от 30 лв. нагоре.

„ България става все по-популярна като дестинация. Има огромен интерес от страна на туристи от Европа. Очакванията са за 200 000 души повече спрямо предходната година. Наблюдава се отлив на съветски туристи”, разяснява Константин Занков от Института за разбори и оценки в туризма.

„ Българите към този момент пътуват доста по-често през годината, за по-кратък интервал. В този смисъл те избират да почиват и в България, и в чужбина. Гърция несъмнено е водач на пазара, следвана от Турция”, разясни Занков.

Очакванията са за добър летен сезон, въпреки и с по-малко съветски туристи у нас.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР