По традиция, предколедно, Министерският съвет започна с преразпределянето на средства

...
По традиция, предколедно, Министерският съвет започна с преразпределянето на средства
Коментари Харесай

Кабинетът предколедно раздаде пари от излишъка, 1,38 млрд. отиват за строежа на Хемус

По традиция, предколедно, Министерският съвет стартира с преразпределянето на средства от остатъка в бюджета. Най-много, отново по традиция, ще отидат към районното министерство и АПИ за градежи и поправки на пътища.
Близо 1,38 милиарда лв. отпусна кабинетът на днешното си съвещание по бюджета на Министерство на регионалното развитие. С парите би трябвало да се финансира построяването на последния сектор от Автомагистрала " Хемус " сред 222-ри и 310-ти километър - след връзката с пътя Русе - Велико Търново до строящия се сега сектор Белокопитово - Буховци. От посочената сума 483 млн. лева се отпускат по бюджета на ведомството за 2019 година за идни заплащания.
Други над 270 млн. лв. отиват към подопечната на същото министерство АПИ за разплащане на строително-ремонтни действия, част от които още веднъж са за " Хемус " в сектора от Ябланица до Боаза.
Регионалното ведомство получава в допълнение още 49 милиона за финансиране на тол-управлението. Парите са за " възобновяване на разноски, направени за сметка на бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура " от началото на годината на база фактическо осъществяване ".
Пак към Министерство на регионалното развитие се пренасочват и близо 825 млн. лв., предопределени за разплащане по контракти за настоящи поправки по републиканската пътна мрежа.
ВМА получава близо 3 милиона лв. за дооборудване на операционни зали. Тези пари се отпускат към бюджета на военното министерство.
За заплати Министерство на вътрешните работи получава спомагателни 34 милиона лв..
Общините също ще получат добави средства - общо 8,8 милиона лв., предопределени за компенсации на личен състав след прекъснати контракти.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР