По традиция площад Христо Ботев събра десетки граждани и гости

...
По традиция площад Христо Ботев събра десетки граждани и гости
Коментари Харесай

Враца посреща Никулден с благотворителна изложба-базар

По традиция площад " Христо Ботев " събра десетки жители и посетители на Враца, с цел да празнуват християнския празник Никулден. Негово Високопреосвещенство врачански митрополит Григорий отслужи церемониален водосвет за здраве и благоденствие.
На площада бяха раздадени над 1 500 порции от рибния курбан. 50 шарана бяха приготвени за закупуване в кулинарна изложба-базар.Рибните ястия са дело на професионални майстор-готвачи от детските градини и ясли, както и от майстор-готвачите от Общинско дружество „ Социални дейности”, и бяха препоръчани за закупуване от жителите. Средствата, получени от изложбата-базар, ще бъдат дарени за създаване монумент на видния врачанин - кинорежисьора Людмил Кирков .
" Ако преди години Никулден бе по-скоро фамилен празник, то през днешния ден всички ние сме тук, на площада и дружно почитаме настойника на банкерите и фамилията – Свети Николай. Надявам се с всяка минала година, присъстващите да са от ден на ден. С моя екип продължаваме традицията на празника да се организира Никулденски базар, като със събраните средства ще бъде подкрепена родолюбивата самодейност за построяването на паметник-чешма за Людмил Кирков. Пожелавам на всички именици и присъстващи да са здрави и да реализират доста триумфи. Честит празник! ", сподели кметът Калин Каменов в приветственото си слово.
Празникът ще продължи и денем от 16:30 часа, когато ще бъдат запалени тържествено светлините на коледната елха
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР