По традиция Нова Загора отбелязва своя празник на 14 октомври

...
По традиция Нова Загора отбелязва своя празник на 14 октомври
Коментари Харесай

Галя Захриева: Усещам подкрепата на хората в Нова Загора и на екипа, който стои зад мен

По традиция Нова Загора отбелязва своя празник на 14 октомври - Петковден. През тази година деянията, свързани с мотива започнаха още при започване на октомври. Кулминацията ще бъде на самия ден, в който се празнува закрилницата на града – Св. Петка Българска.

„ Радвам се, че тази година имаме опция с нашите съграждани да отбележим празника, поради последните две години, в които заради епидемиологичната конюнктура огромна част от събитията бяха анулирани ”, показа за Дарик радио кметът Галя Захариева.

Тя пое управлението на Новозагорската община единствено преди два месеца, само че за късото време усеща поддръжката на хората в дребния град и на екипа, който стои зад нея.

„ Стараем се с хората към мен в общинска администрация да създадем въодушевление на нашите съграждани за празника и се надявам, че напъните ни ще бъдат оценени ”, сподели още Захариева.

Тя пожела на новозагорци да са здрави, тъй като единствено в здраве може да се живее, да се споделя, да се мечтае и д се гради.

„ Другото дружно можем да го създадем и да имаме доста мотиви за хубави празници и да сме дейни и в делниците си, с цел да се радваме на това, което вършим всеки ден ”, разгласи пред Дарик кметът на Нова Загора.

Светла света литургия ще сложи началото на празничния за новозагорци 14 октомври – Петковден. Тя ще бъде водена от Негово Високопреосвещенство владиката на старозагорската епархия Киприан в съслужие с новозагорски свещеници.

От първи октомври започнаха деянията в Нова Загора, отдадени на празника на града и ще продължат в границите на две седмици.

Чуйте:
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР