По традиция, на връх празника на Варна- 15 август, на

...
По традиция, на връх празника на Варна- 15 август, на
Коментари Харесай

Ясни са номинациите за Почетен гражданин на Варна

По традиция, на връх празника на Варна- 15 август, на публична гала ще бъдат връчени влиятелните награди „ Почетен жител на Варна “. Това е най-високото самопризнание на обществеността на града за извънреден принос и заслуги за развиването на общината и за принос в националната просвета.
Тази година за почитане със званието са препоръчани 8 персони . Това са: Стефан Стаматов Стефанов (легенда на спортната гимнастика), акад. Станимир Любенов Троянски (математик, преподавател), Борислав Николов Дряновски (историк, публицист), Пенко Златев Николов (бивш народен треньор по хандбал), проф. д-р Димитър Енчев Камбуров(ортопед и травматолог, някогашен ректор на МУ – Варна), Ивайло Василев Стоянов (Мариус Куркински – създател и артист), проф. Милко Хинев Коларов (музикант и композитор, притежател на ордена „ Св. св. Кирил и Методий “, огърлие), хаджи Ламбрин Сотиров (краевед, журналист, основател на НМ „ Стара Варна “).
Предложенията следва да бъдат разисквани обществено, в наличието на кметът Иван Портних и ръководителят на локалния парламент Тодор Балабанов на 24 юли от 16 ч. в зала „ Пленарна " на Община Варна. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР