По традиция на Великден хапваме козунак. Едва ли има човек,

...
По традиция на Великден хапваме козунак. Едва ли има човек,
Коментари Харесай

Само за милионери: В София се предлага козунак за 175 лв.

По традиция на Великден хапваме козунак. Едва ли има човек, който да не обича ароматът на прясно изпечен домакински козунак. Но бихте ли платили 50 или даже 100 лв.... А какво мислите за 175?

Безумие или не, в столицата ни този Великден се предлага двукилограмов козунак, който коства 175 лева Печивото вид тип Коломба (Гълъбица), именуван по този начин поради формата си, е най-скъпият в София, предават от 19 минути. Той е със захаросан портокал и се продава се в бутика за деликатеси Пти Кюше на ул. Оборище и ул.Васил Априлов, паралелно с виното на Брад Пит.

Съдържател на магазина е семейството на социолога Кънчо Стойчев. Козунакът Fiasconaro би върха от предишния Великден на коломбата от бара Disquared в постройката на Патриаршията, наета от Гинка Върбакова, невзелата ЧЕЗ бизнесдама.

В Кюшето се продават и други козунаци с цени над 100 лева Експерти споделят, че в случай че козунакът е подготвен от качествено брашно и яйца, не с прахуляк и химии, както и с високо качествена захар, няма по какъв начин да коства под 30 лв/кг. 

 



Много е значимо да се знае, че италианските козунаци, каквито могат да се намерят и за под 100 лева в Панетерия на ул. Асен, въпреки всичко са фабрични.
Истинските ръчни коломби в София, освен това пъти по-евтини от до момента цитираните вид Долче и Габана и опаковани по-добре от италианските в извънредно красиви кутии, са обичайно в Орсети на бул. Дондуков 19.



Те са три типа: в розовите кутии са със стафиди, в жълтите са с портокал и капки естествен шоколад, в зелените са със смокиня и бял шоколад. Всички са направени на място, което гостите на заведението и сами виждат през витрината на кухнята, където неуморни майстори заместват 12 часа дневно коломби.

Какъвто и козунак да изберете, значимо е да го има на трапезата, да ви е вкусно и да сте заобиколени от обичаните си хора! Весели празници!

 
Източник: dama.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР