По традиция Комплекса за социални услуги за деца и семейства

...
По традиция Комплекса за социални услуги за деца и семейства
Коментари Харесай

Деца пяха и рецитираха за Деня на семейството

По традиция Комплекса за обществени услуги за деца и фамилии гр. Пазарджик и тази година отвори порти в Деня на християнското семейство. Специалистите посветиха събитието на българското семейство, на предпоставките и изискванията за създаване на крепко семейство, на почитта и любовта към членовете на фамилията. През деня се срещнаха с деца и възрастни, посетили Комплекса, с цел да се срещнат със средата, в която се поддържат деца и родители в потребност.

На този ден Валерия Годжунова, класен началник на 4 “в„ клас от I ОУ „ Св. Климент Охридски “ гр. Пазарджик и педагогическия консултант на учебното заведение Ваня Ангелова придружиха своите възпитаници в постройката на КСУДС, с цел да видят и научат повече за така наречен „ Синя стая “ в КСУДС. Децата бяха разчувствани и любопитни. Искаха да знаят за процеса на чуване на деца - питаха за пострадалите, за съдията, прокурора и така нататък

Впоследствие учениците с песни и стихове поздравиха експертите от КСУДС. Заявиха, че фамилията е ключът към всичко, че е средата, в която би трябвало да се основават и развиват човешките добродетели и да се запазят главните християнски полезности и обичаи. Показаха своята респект и почитание към майките, бащите, роднините и съучениците си. Припомниха християнския принцип: „ Обичай близък си като себе си “. Те подариха на екипа на КСУДС собственоръчно направени тематични картички. За сбогом оставиха своите послания върху лист хартия, „ с цел да не избяга фамилното здраве, благополучие и благоденствие “.

Децата получиха поздравления и дарове от екипа на КСУДС гр. Пазарджик.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР