По традиция екипът на Actualno.com Ви представя вечерния информационен бюлетин,

...
По традиция екипът на Actualno.com Ви представя вечерния информационен бюлетин,
Коментари Харесай

Новините: Най-важното за деня, 17 април

По традиция екипът на Actualno.com Ви показва вечерния информативен бюлетин, с всичко най-важно и забавно от деня.

Кметицата на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева бе арестувана за приемане на рушвет. Арестът бе осъществен на бул. " Васил Левски " в центъра на София във вторник, 17 април, заяви Нова телевизия. Според неофициална информация Иванчева била хваната със сумата от 70 000 евро. Това била единствено първата вноска от поискани от кметицата 250 000 евро за издаване на позволение за градеж. По-късно профилираната прокуратура организира следствие за корупционни закононарушения в Община Младост. Категоричното мнение на управлението на Район " Младост " е, че задържането на Десислава Иванчева е интензивно мероприятие в жанр " Държавна сигурност " (ДС). Това съобщи пред Actualno.com пиарът на " Младост " Петър Кърджилов. Той е безапелационен, че става дума за подхвърлен сак с пари и проведено задържане на кметицата поради това, че е засегнала " доста строителни ползи " в региона.
КРИМИНАЛНАТА ВРЪЗКА КЪМ БОРИСОВ ПРИ СДЕЛКАТА ЗА ЧЕЗ ОСТАВА МЪГЛА (ВИДЕО)
Що се отнася за договорката на ЧЕЗ, в деловодството на Народното събрание е постъпила секретна информация от работа „ Военна информация “, по този начин и от ДАНС. Това разгласи депутатът от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев, ръководител на Временната анкетна комисия, която изследва договорката за българския бизнес на ЧЕЗ, без да прецизира повече каква е информацията.
ЕРП-ТАТА ПОИСКАХА С ДО 20% ПО-СКЪП ТОК ОТ ЮЛИ
Доставчиците на ток желаеха нарастване на цените за бита от сред 8 и 20%. Това стана ясно от известие на Комисията за енергийно и водно контролиране.
ВЪЗПИТАТЕЛКА " ОБЯСНИЛА " С ШАМАРИ НА ДЕТЕ С УВРЕЖДАНИЯ ДА НЕ Й ПИПА ТЕЛЕФОНА
Нов случай, при който възпитателка в дом за деца ползва принуждение като способ на образование - този път в Пазарджик. Случаят е станал факт преди десетина дни, като за него се схваща едвам в този момент - след дейности на Държавната организация за протекция на детето (ДАЗД). ДАЗД към този момент е почнала инспекция.
БОЙ НА ЗАСЕДАНИЕТО, НА КОЕТО Съюз на демократичните сили РЕШАВА БЪДЕЩЕТО СИ
Бой, обиди и кавги - по този начин стартира трагичното съвещание на Националния съвет на Съюз на демократичните сили в " Красно село ", на което би трябвало да се реши ориста на партията. Лидерът Божидар Лукарски изиска да насочи партията към „ консервативно-патриотична” коалиция с НФСБ, а структури на „ сините”, които избират обединяване в дясно, желаеха оставката му. Румен Христов и Емил Кабаивнов се считат за съществени лица на опозиционния лагер.
ЖЕНАТА, КОЯТО БЛЪСНА АВТОБУС НА Автомагистрала " ТРАКИЯ ", НЕ ПОМНИ ДЕТАЙЛИ ОТ КАТАСТРОФАТА
Цвета Таскова – младата жена, която блъсна рейс на Автомагистрала " Тракия " и той се прекатурна, като починаха шестима души, е работила в Пампорово и се е прибирала към дома си в Плевен. Разказът на Цвета е следният – почнала изпреварване при скорост 110 км./ч, само че " усетила неустановеност в автомобила ". Той се отклонил, а Таскова не е съумяла да овладее колата и се е блъснала в автобуса.
Съвет за електронни медии ПОГВА ТЕЛЕВИЗИИТЕ ЗА РЕПОРТАЖИ ОТ КАТАСТРОФАТА НА " ТРАКИЯ "
Съветът за електронни медии (СЕМ) ще се занимае с телевизионното отразяване на злополуката на автомагистрала " Тракия ", при която починаха шест души. В петък (13 април) специалисти на Съвет за електронни медии са създали фокусирано наблюдаване по какъв начин другите телевизионни стратегии предадоха трагичния случай и на идното съвещание би трябвало да дадат мнение дали някой от репортажите нарушава закона.
Министерство на здравеопазването ОДОБРИ ПРОЕКТ НА НАЦИОНАЛНАТА ЗДРАВНА КАРТА, ХИЛЯДИ БОЛНИЧНИ ЛЕГЛА СА ИЗЛИШНИ
5890 болнични кревати в страната са непотребни. Това демонстрира новата Национална здравна карта, направена, утвърдена и към този момент призната от сегашния екип на здравното министерство.
Върховен административен съд ОТМЕНИ ФОРМУЛАТА ЗА ДЯЛОВО РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА ТОПЛОЕНЕРГИЯ
Тричленен състав на Върховен административен съд анулира формулата за дялово систематизиране на топлинна сила в здания – етажна благосъстоятелност в свое решение от 13 април т.г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР