По традиция Actualno.com ви запознава с водещите новини от днешната

...
По традиция Actualno.com ви запознава с водещите новини от днешната
Коментари Харесай

Новини или novini: Картината на печата за 12 ноември

По традиция Actualno.com ви среща с водещите вести от днешната преса.
Сега
Фонд " Земеделие " е наложил 38 млн. лева санкции за къщите за посетители, осведоми вестникът. Фондът твърди, че са тествани 288 плана, наложени са наказания в размер от 5 до 100% от полученото еврофинансиране, а главните прегрешения били несъблюдение на заложения бизнес проект и за обещани, само че неразкрити работни места. ДФЗ обаче отхвърля да заяви кои са съответните обекти и извършители под предлог, че сега вървели периоди за обжалване на актовете.
Труд
Забраняване на ел. тротинетките да се движат по тротоара е водещата тематика за ежедневника. Това плануват промени в Закона за автомобилните транспорти, качен за публично разискване, с които се регламентира потреблението на самостоятелни електрически транспортни средства. Водачите на такива скутери наложително би трябвало да носят каска, а в тъмните часове на денонощието – светлоотразителна жилетка и да карат с включени светлини. Те би трябвало да се движи по велоалеите, а когато няма такива – най-близо до дясната граница на платното за придвижване.
24 часа
Интересна интернационална вест е измежду водещите в медията. Русия извежда в орбита 20 спътника за отдалечено сондиране на Земята до 2022 година Това разкрива заместник-директорът на отдела за навигационни галактически системи в Роскосмос Валерий Заичко в границите на конференцията " Съвременни проблеми на отдалеченото сондиране на Земята от космоса " в Москва.До края на годината Роскосмос ще изстреля още един галактически уред " Електро-Л ".
Монитор
Над 400 коли дневно се блокират със скоба в зоните за платено паркиране в София. За първите 9 месеца на годината наложително „ закопчаните “ коли са 128 317, а за цялата 2018 година са 152 011, сочи информация на Центъра за градска подвижност (ЦГМ), направена за „ Монитор “. За да се оправи с казуса с неправилното паркиране, през 2018 година от общината купиха 10 нови паяка. Специализираните коли за пренасяне на погрешно паркирани коли костват 2,5 млн. лева и са взети на лизинг за 5 години. Средства се отделиха и за колите на екипите, които поставят скоби. С новите паяци в града се движат общо 18 на ЦГМ.
Приходите от паркиране в зоните за 2018 година са 13,8 млн. лева, като малко над 2 млн. от тях са от продажбата на талони за почасово платено паркиране. Останалите средства са от известията през мобилните оператори.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР