По тpадиция в Деня на бългаpcката пpоcвета и култypа Академия

...
По тpадиция в Деня на бългаpcката пpоcвета и култypа Академия
Коментари Харесай

Иван Налбантов получи Аскеер за цялостно творчество

По тpадиция в Деня на бългаpcката пpоcвета и култypа Академия " Аскеер " вpъчи cвоите нагpади за поcтижения в театpалното изкуство през изтеклия сезон.

Наградите " Аскеер " се връчват за 29-и път. Носител на огромната премия за повсеместен принос е артистът Иван Налбантов.

Актьор и стихотворец, учител по театрална тирада в НАТФИЗ. Вече над 50 години той играе на сцената на спектакъл " Българска войска ". В този сезон взе участие в постановките " Да разлаем кучетата ", " Железният светилник " и " Тайната вечеря на Дякона Левски ", прецизира бТВ.

Тази година имаше смяна в регламента и отличените са определени от комисия, в която влизат всички членове на артистичната натрупа на спектакъл " Българска войска ". По техния избор с най-вече номинации водят представленията " Дебелянов и ангелите ", " Бащата ", " Опит за хвърчене " и " Наблюдателите ".

Спектакълът " Дебелянов и ангелите " от Александър Секулов на Драматичен спектакъл Пловдив завоюва премиите за най-хубаво зрелище и за постановка.

За постановката си Диана Добрева получи оценката за постановка, заяви Българска национална телевизия.

Най-добрият артист в основна роля е Валентин Ганев за Лаймън Фелт в " Спускане от връх Морган ", а за най-хубава актриса беше отличена Радина Кърджилова за ролята ѝ на Сара в " Любовникът ". И двете представления са на Народния спектакъл " Иван Вазов ".

За поддържащи функции бяха наградени Ирини Жамбонас за ролята ѝ на Елизе в " Аз обичам, ти обичаш, тя обича " и Стоян Младенов за ролята на Ансел Смит в " Килър Джо " - в Малък градски спектакъл " Зад канала ".

Ненчо Костов получи премията в категория " Изгряваща звезда " за ролята на Дебелянов в спектакъла " Дебелянов и ангелите ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР