По този повод депутатът от левицата Георги Гьоков попита: Нормално

...
По този повод депутатът от левицата Георги Гьоков попита: Нормално
Коментари Харесай

Защо Бойко Борисов Го Няма На Вота На Недоверие!?

По този мотив депутатът от левицата Георги Гьоков попита:

" Нормално ли е министър председателят Борисов и отрасловият вицепремиер Валери Симеонов да не участват в залата. От самото начало стартирате да неглижирате този инструмент, какъвто е вота. Още повече, че жителите чакат този, който управлява страната, да ти каже тежката дума по тематиката за опазването на здравето ".

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева (ГЕРБ) отговори, че е разговаряла с премиера, до момента в който той е в чужбина.

" Вярвам, че той духом е с нас ", добави тя.

Мотивите за вота са разграничени на три елементи: положението на опазването на здравето, предложенията за промяна и алтернативата на Българска социалистическа партия в бранша. Вотът бе импортиран в деловодството на Народното събрание с подписите на всички 79 народни представители от ПГ на " Българска социалистическа партия за България " на 15 октомври.

" Искаме оставката на кабинета - за 10 години докараха опазването на здравето до такава степен, че думите " досегаемост " и " безплатност ", се заменят с " връзки " и с " пари ", съобщи водачът на социалистите Корнелия Нинова.

" Българска социалистическа партия за България " желаеме оставка на държавното управление на Бойко Борисов за погрома на опазването на здравето в България. Вотът на съмнение е за последните две години от ръководството, само че Борисов ръководи България в последните 10. За тези 10 години той смени 9 министри, съвсем по министър на година и 8 шефове на НЗОК. Резултатът през днешния ден е следният: парите за опазване на здравето в този интервал се усилват непрестанно и през днешния ден доближават 9 милиарда лева 4 милиарда лева, уважаеми българи, плащате от джоба си т.е. нарушено е вашето главно, обезпечено от Конституцията право за гратис опазване на здравето. Плащате за избор на екип, за медицински произведения, за консумативи над масата и под масата. В резултат на това ръководство опазването на здравето към този момент не подсигурява досегаемост, както е по Конституцията - 80% от лечебните заведения са в три огромни града ", съобщи още Нинова и разяснява, че една родилка би трябвало да пътува от Свищов до Велико Търново. " Общинските лечебни заведения банкрутират, те дължат към 500 млн. лева Пред затваряне са лечебните заведения във Враца, Ловеч, Видин, Стара Загора, Чирпан, Нова Загора, Девин и други, само че до тях и в дворовете на регионалните лечебни заведения изникват печеливши частни структури ", добави Нинова.

Тя уточни, че Българска социалистическа партия желае оставката на кабинета и поради лекарствената политика.

Според правилника по вота би трябвало да се организира не по-рано от 24 часа след привършване на дебатите по него. За да е сполучлив един избор за него би трябвало да са дали своят вот повече от половината от всички народни представители. При отменяне на вота на съмнение ново предложение на същото съображение не може да бъде направено в идващите 6 месеца.

Това е третият избор на съмнение, иницииран от Българска социалистическа партия, в границите на 44-ото Народно заседание. Предходните два вота на тематика " Корупция " и " Сигурност " не съумяха да минат.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР