По това време на годината, десетилетие вече, тотална пицомания обхваща

...
По това време на годината, десетилетие вече, тотална пицомания обхваща
Коментари Харесай

Пицомани

По това време на годината, десетилетие към този момент, тотална пицомания обгръща страната. Модата бе въведена от българския Брад Пит, прочут още като Симеон Дянков, който съпостави държавния бюджет с постна пица. Сега традицията се поддържа от учениците му Влади и Менда, които се пробват да притурят плънка върху тестото. Бившата данъчна инспекторка от Пловдив при приемането на първо четене на главния финансов закон се похвали, че следващата година ще има пармезан и шунка за гарнитура. Само не посочи за кого - за околните до властта или за елементарните хора. А финансовият министър Владислав Горанов се пробва да избяга от тематиката за пицата като демон от тамян. " Аз за бюджета мога да приказвам, другояче за пицата не съм експерт ", сподели той в една телевизия.

Специалист е по дрането на кожи от гърба на данъкоплатците. Странно, преди локалните избори дума не обелваше, че ще упорства за повдигането на локалните налози и такси, само че след вота това стана съществена тематика в изказванията му. Кметовете би трябвало да си вдигнат локалните налози и такси, с цел да имат пари за построяването на инфраструктурата на градовете, а да не разчитат всякога на централната власт. " В България локалните налози са извънредно ниски, като прибавим към това извънредно ниските данъчни оценки, няма по какъв начин в едно обитаемо място, в което имаш няколко километра улична мрежа, няколко километра тротоари, градски площад и какво ли още не, със 100 хиляди примерно годишен доход от налог здания да се чака, че ще поддържаш и развиваш тази инфраструктура ", твърди финансист номер едно.

Широко му е на Влади към врата. Нали живее в апартамент на кума си и не мисли по какъв начин да си заплати такса боклук и налог здания. Иначе е подготвен да се престарава в това отношение. Нарицателен стана казусът от пролетта, когато чиновници на подопечната му Национална агенция за приходите бяха притиснали в Пловдивското село Марково самоинициативен танцов състав да издава касови бележки за 1,50 лева Впоследствие се оказа, че уроците по национални танци са най-невинното " тестване ", на което се подлагат сътрудниците на Национална агенция за приходите в напъните си да ловят данъчни извършители. Влади самичък призна за случай, когато чиновници на фиска попаднали в неловка обстановка на круизен транспортен съд, на който е проведено гей празненство. Явно задачата оправдава средствата. А задачата на Влади е да осветлява стопанската система и да цялостни бюджета, като по едно и също време го разтоварва от разноски. Принос за " осветляването " даде и Национална агенция за приходите, от нейните архиви изтекоха досиетата на 5 милиона българи. Тогава министър Горанов не беше толкоз сладкодумен. Все отново неговото главно качество е, че е любим на Вожда.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР