По това, което беше изкарано от специализираната прокуратура виждаме няколко

...
По това, което беше изкарано от специализираната прокуратура виждаме няколко
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Ако прокуратурата не публикува пълния чат на Бобоков, ще го направи президентът

По това, което беше изкарано от профилираната прокуратура виждаме няколко чата, само че за жалост само може да се ориентираме по някои от датите, които са излезли, нищо повече не може да се разяснява. Затова беше и апела на президента да бъде оповестен целия чат - и президентския, в случай че това е чата на президента Румен Радев, и от другата страна да бъде оповестен чата на господин Бобоков. Това сподели в утринния блок на БТВ „ Тази заран " Димитър Стоянов, основен секретар на президента. Само тогава ще имаме действителна визия и ще бъде ясно какъв тъкмо е бил чата, по какъв метод е била връзката и най-важното - сега е пуснато единствено едно от известията на господин Бобоков, въпроса е за какво, запита още той. Съдейки от позицията, която излезе от президентската институция, аз си мисля, че това е чат с президента Румен Радев - не съм приказвал с него на тази тематика, следил съм главно това, което излиза по пресата и това, което е разгласила профилираната прокуратура, разяснява още Стоянов. Той посочи, че Пламен Бобоков е пътувал с делегация с президента до Армения.

Аз си мисля, че идната стъпка на президента ще бъде да изнесе целия чат от въпросната връзка, в случай че прокуратурата не изнесе целия чат, с който те разполагат, счита още основният секретар на президента. Той посочи, че би трябвало прокуратурата да каже от кое място са взети тези чатове. Не виждам топла връзка сред президента и Пламен Бобоков и при публикуването на чатовете ще се види какъв брой топла е връзката, сподели Стоянов. Той добави, че получава по 20-30 позвънявания дневно, в които се желае среща с президента. Секретарят на президента отхвърли, че е имало среща сред Радев и Бобоков за Либерия - тъкмо това написа Бобоков в публикувания финален към този момент чат. Същевременно обаче Стоянов не отхвърли едно към едно, че Радев може да е подкрепял бизнеса на Бобоков, тъй като президентът поддържа всеки един български бизнес и желал ясно законодателство за това. Всеки един чист български бизнес би следвало да получи помощ от посланиците на България зад граница, разяснява основният секретар на президента.

Димитър Стоянов разяснява и тематиката с назначението на посланици. Той означи, че президентът предлага претенденти за посланици, само че Министерският съвет първо утвърждава и чак по-късно президентът подписва. Няма към момента президентски декрет за назначение на господин Кираджиев от Нигерия. Ние не сме го предложили, посочи Димитър Стоянов. И насочи вниманието към Министерство на външните работи - по какъв начин предлагането е образувано там? Според него, секретарят по правните въпроси Пламен Узунов няма достъп до процедурата по назначение на посланици.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР