По-топло от обичайното бе времето днес следобед. В Плевен, Русе

...
По-топло от обичайното бе времето днес следобед. В Плевен, Русе
Коментари Харесай

Температурите тръгват нагоре в четвъртък

По-топло от нормалното бе времето през днешния ден следобяд. В Плевен, Русе и Пловдив температурите доближиха до 13 градуса, във Враца и Ловеч – към 12.

През нощта вятърът ще се ориентира от югозапад, ще бъде слаб и тук-там в равнинната част от страната ще се образуват мъгли. Минималните температури ще са сред минус 3° и 2°, в София към минус 2°.

Утре ще е още по-топло, спрямо през днешния ден, като следобяд се чакат стойности от 9° до 14°, в София - към 11°. Ще бъде слънчево, а вятърът ще е слаб от югозапад.

По морския бряг ще духа слаб северозападен вятър, който към обяд също ще се ориентира от запад-югозапад. Облачността ще е променлива, а вълнението на морето ще бъде едва.

В планините ще бъде слънчево. Ще духа сдържан, по високите и открити елементи преди обяд към момента мощен северозападен вятър.

Максималните температури в курортите ще се покачат сензитивно и ще доближат към + 6, +7°. Опасността от лавини отвън обработените ски писти остава висока.

На Балканите преди обяд тук-там в низините и котловините ще има ниска облачност, само че през втората половина на деня ще доминира слънчево време, ще се затопли, а вятърът ще отслабне.

Топло за сезона ще остане на Пиренейския полуостров. Със снеговалежи ще бъде времето в Северна и Източна Европа, а в Централна Европа ще превалява дъжд. Слънчево ще бъде в южните региони от континента.

У нас стоплянето ще продължи и в петък, когато още веднъж ще бъде слънчево. В събота облачността бързо ще се усили. Привечер са вероятни и превалявания, най-вече от сняг. В неделя ще доминира облачно време, а температурите значително ще се намалят.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР