По-топлите води край бреговете на Девън и Корнуол могат да

...
По-топлите води край бреговете на Девън и Корнуол могат да
Коментари Харесай

Затоплянето на океаните води големите бели акули в европейски води

По-топлите води край крайбрежията на Девън и Корнуол могат да доведат до по-голямо съществуване на страховития океански див звяр огромна бяла акула в английски води през идващите десетилетия, оповестява Мирър.

Големите бели акули могат да станат постоянни гости на водите на Англия до 2050 година заради световното стопляне, предизвестява специалист.

Страшните океански убийци скоро могат да се видят край крайбрежията на Девън и Корнуол, защото изменението на климата прави океаните по-топли, принуждавайки акулите да мигрират на север.

Вече има 40 разнообразни типа и към 10 милиона акули в английски води - само че този брой може да се усили през идващите десетилетия.

Д-р Кен Колинс от Университета в Саутхемптън сподели, че не вижда " причина " да няма огромни бели акули във водите на Англия до тогава. Гигантските хищници се срещат постоянно в по-студените води на Южна Африка, които са сходни на тези в Корнуол, добави той.

„ Те може да са си спечелили неприятен имидж с облика от трилъра от 1975 година, само че евентуално ще се наложи да свикнем с тяхното обезпокоително наличие, в случай че се има вяра на предсказанието. Вероятно ще забележим повече акули в по-топлите региони като Средиземно море към нашите води в Обединеното кралство през идващите 30 години ", сподели той.

Но ученият предизвести също, че възходящите пластмасови боклуци и несъразмерният лов на риба могат да понижат общата им популация.

Наскоро бяха видяни бели акули от риболовци в Корнуол, което довежда до догатки, че те към този момент са мигрирали от по-топлите африкански и средиземноморски морета.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР