След поредица от атаки на акули, ето как служителите на един плаж в Ню Йорк използват дронове, за да предпазят плувците

...
По-топлите и по-чисти води край бреговете на Лонг Айлънд, Ню
Коментари Харесай

По-топлите и по-чисти води край бреговете на Лонг Айлънд, Ню Йорк, през последните години донесоха все по-голям брой риби за стръв в района – а с тях и по-големите риби, които ги ядат, включително акули. В известен смисъл това е добър знак за околната среда. Но това е различна история за плувците, сърфистите и плажуващите.

Служители по безопасността на един плаж в Ню Йорк засилват използването на дронове, за да се опитат да предотвратят потенциално опасни взаимодействия между хора и акули.

Спасители и полицейски служители от държавния парк в Ню Йорк в Jones Beach - държавен парк, който се простира на 6,5 мили по южното крайбрежие на Лонг Айлънд и вижда шест милиона посетители годишно - използват технологията, за да наблюдават водите край брега. Когато забележат акули или необичайна активност в морето, те могат да предупредят плувците да останат на плажа.

Програмата за проследяване започна през 2017 г., но придоби нова спешност след поредица от нападения на акули по плажовете в Ню Йорк това лято. Въпреки че рискът от нападение от акула остава нисък, само тази седмица 65-годишна жена беше хоспитализирана след ухапване от акула на плажа Рокауей в Куинс. На следващия ден спасителите на Jones Beach затвориха водата три пъти след възможни наблюдения на акули, две от които бяха направени с дронове.

„Не мога да предскажа дали ще има повече ухапвания или атаки от акули, но това, което мога да ви кажа е... колкото повече дронове летят във въздуха, има по-голям шанс да видите тези животни в естествената им среда “, каза капитанът на полицията в парка Риши Басдео пред CNN миналия месец, преди последната атака (която се случи на различен плаж от този, който екипът му наблюдава). „Само като предупреждаваме хората, това само по себе си [изплаща] дивиденти“, каза той.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР