По тези места едва ли ще чуете рев на двигатели.

...
По тези места едва ли ще чуете рев на двигатели.
Коментари Харесай

Най-големите автомобилни гробници

По тези места надали ще чуете плач на мотори. Само падащите листа нарушават покоя на колите, които преди доста време са порили вятъра, само че в този момент гният под намерено небе. Показваме ви някои от най-големите автомобилни гробници в света.

Кауфдорф (Швейцария)


Градчето е с население от едвам 1000 души, а колите в гробището до него са в пъти повече. Гробницата на коли датира от 1930 година и в нея има коли създадени оттогава, та чак до 2000 година. През 2008-а държавното управление на Швейцария постановява гробището да бъде ликвидирано. Голяма част от колите са продадени на търг, а тези, които не подлежат на реституция са откарани за преработване посредством преса.

Пустинята Мохаве (САЩ)


Там има какви ли не автомобилни гробници, само че една се откроява по своите мащаби и по това, че в нея "почиват " единствено профилирани транспортни средства. Става думи за така наречен коли за спешна помощ, които се събират там от края на 70-те години на предишния век.

Такси гробище (Китай)


В Края на ХХ век стопанската система на Китай бележи стремглав растеж и респективно с това стартира да се обновява автомобилния парк. Обновяват се и такситата, а старите, които са милиони, са отправени на заслужена отмора в профилирани автомобилни гробища.

Old Car City (САЩ)


Това е едно от най-големите авто гробища в света. Автомобилите, които гният там са над 5 000, а всеки искащ може да прегледа странната гора, разпростираща се на повърхност от 13 хектара, против сумата от $15.

Чернобил (Украйна)


След повредата в атомната централа в Чернобил остават хиляди транспортни средства - коли, рейсове, строителна техника и военни машини. Това е едно от най-големите гробища за коли, което е невероятно да бъде отстранено, тъй като транспортните средства към момента са радиоактивни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР