По темповете, с които се развиват административните реформи, това ще

...
По темповете, с които се развиват административните реформи, това ще
Коментари Харесай

Архитект Игнатов ще започне с реформа на администрацията, ако стане кмет

По темповете, с които се развиват административните промени, това ще отнеме хиляди години, сподели проектант Борислав Игнатов, откакто беше показан, като претендент за кмет от " Демократична България ". " Трябва да се включим в същинското ръководство, защото няма кой различен да свърши тази работа вместо нас ", сподели Игнатов. Той счита, че смяна в София ще даде образец за цялата страна.

Ние би трябвало да се съсредоточим върху една съответна стратегия за деяние през идващите 4 години. Искам още през първите дни на този мандат, моите съграждани да видят промени, които са ориентирани към тях, сподели Игнатов. Като първата смяна той ще извърши цифрова промяна на ръководството на Столична община.

" Да изработим ясна конструкция за работа на общината и да създадем това, което е направил великият кмет на Столична община инж. Иван Иванов ", който е издавал вестник Сердика в който се регистрират всички разноски на Столична община – в цифров тип ", е друга част от проекта на Игнатов.

" За мен е чест, че завоювах доверието на политическата мощ, която е същинска опция, с цел да предприемем дружно дейности за смяна. Мотивацията ми да се кандидатирам за кмет стартира първо от работата ми в Камарата на архитектите и като деен експерт и жител, който е живял на доста места по света. Работил съм в Бостън и Ню Йорк, живял съм и в Пекин, и в Москва. Във всичките тези градове съм видял от първо лице по какъв начин се ръководят и по какъв начин с верния екип може да се способства за щастливия живот на хората в тях. Тези жители се гордеят със своите градове ", съобщи още Игнатов.

Разграждането на корупцията би трябвало да стартира от София

" Корупционният модел на ръководство на Борисовата страна стартира от София и отсам би трябвало да стартира неговото разграждане. Този модел има две съществени негативни черти - корупция и непросветеност. Затова София би трябвало да избере хора, които да отстраняват тези два недъга ", съобщи водачът на ДСБ и съпредседател на " Демократична България " Атанас Атанасов, който първи показа кандидата за кмет

Според съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов няма такова нещо като " самостоятелни претенденти " и " без партии няма народна власт " и хората би трябвало да си дават сметка за това.

За омбудсмана Мая Манолова, която може би ще е " самостоятелен претендент " за кмет, той напомни, че Манолова бе четири пъти народен представител от Българска социалистическа партия. Той обърна внимание, че като омбудсман Манолова не се е изказала един път против дейностите на прокуратурата и корупцията.

За Йорданка Фандъкова Иванов сподели, че и тя е самостоятелна, тъй като " за 10 години, откогато е кмет, от нея нищо не е зависело ". Заявката, че можело за тези избори да има нов екип Христо Иванов заключи по този начин: " Какво значение има дали един или различен няма да е в листата на ГЕРБ - хората се сменят, само че схемите остават, Фандъкова е фасада ".

Имало е 8 срещи сред " Демократична България " и " Спаси София за общо явяване

Христо Иванов описа, че е имало договаряния сред " Демократична България " и неправителствената организация " Спаси София ", която издигна Борис Бонев за кмет на София. Имало е 8 срещи сред обединението и Бонев - 7 от тях по самодейност на политическото обединяване. Предлагано е било на " Спаси София " да се работи дружно, нейни представители да са в листата на " Демократична България " и даже Бонев да се включи във вътрешните процедури за избор на общ претендент за кмет. Но от " Спаси София " отказали обща работа с един претекст - не желали да имат нищо общо с политически партии, а единствено търсели поддръжка.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (37)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР