По темата за избора на българския еврокомисар не трябва да

...
По темата за избора на българския еврокомисар не трябва да
Коментари Харесай

Илхан Кючук: По темата за българския еврокомисар не трябва да се делим на управляващи и опозиция

По тематиката за избора на българския еврокомисар не би трябвало да се разделяме на ръководещи и съпротива. Това е твърдата позиция на Движение за права и свободи.

Това съобщи в Брюскел евродепутатът от Движение за права и свободи Илхан Кючук, който разяснява вчерашното чуване в Европарламента на българския претендент за еврокомисар Мария Габриел, съобщи кореспондент на Novini.bg. "Нашата позиция е доста по-критична във връзка с координацията сред другите европейски институции и дейностите на българската страна. Ясно е портфолиото на Мария Габриел. За нас тя би трябвало да акцентира на работата си в три насоки. Първата е науката. Съединени американски щати е доста по-напред във връзка с науката по отношение на Европейски Съюз. Много положителни научни разработки на Европейски Съюз се изнасят в Съединени американски щати. Бизнесът е втората тенденция. За нас ресорът на Мария Габриел би трябвало да бъде ориентиран доста мощно натам. Тя би трябвало да работи за обучение, просвета и упованията на бизнес. Третата тенденция е популяризирането на стратегия "Хоризонт 2020 ". За да успее българският еврокомисар, му е нужен бюджет. Този бюджет ще гласоподава от всички евродепутати по отрасловите комисии ", разкри Кючук.

"За страдание България не знае какви цели преследва в Европейски Съюз. Една дребна Естония знае какви цели преследва и ги реализира. Всеки приказва за нея като за страната с цифровото знамение. Ние бяхме ръководители на Европейски Съюз и 6 месеца се говореше единствено за Западните Балкани. Да, всички сме съгласни, че Западните Балкани би трябвало да бъдат измъкнати от "сивата зона " на въздействие на други страни. Получихме предложение за еврокомисар по присъединението, само че ние отхвърляме, тъй като се опасяваме от неуспех. Как очаквате да имаме мощна позиция в Европейски Съюз, като непрестанно си меним мнението. Трябва непрестанно да отстояваме своята позиция, с цел да имаме мощен престиж във всички европейски институции ", безапелационен бе Илхан Кючук.

"За страдание ние не формулираме европейските политики. Това е казусът. България в областта на външната политика има епизодични, а не ясни и поредни дейности ", добави от своя страна евродепутатът от Българска социалистическа партия Петър Витанов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР