По темата за епидемията, която разтресе света, живеем в мръсна,

...
По темата за епидемията, която разтресе света, живеем в мръсна,
Коментари Харесай

Москов: Управляващите съзнателно разделиха обществото по темата COVID-19

" По тематиката за епидемията, която разтресе света, живеем в мръсна, зацапана, токсична осведомителна и социална среда. Групи от хора спорят с други хора до кръв, до пердах – би трябвало ли, не би трябвало ли да има ограничения, кое било международна интрига и кой щял да ни чипира. Моят извод от тази работа е, че това беше умишлено инспирирано от ръководството разделяне на обществото . " Това сподели пред БНР някогашният здравен министър Петър Москов.
" Имаме зараза, която все още е заразила над 7 милиона души по света, от които 8% на изхода, 36 хиляди са тази заран, са умряли. Тоест, приказваме за зараза със смъртност от 8% все още. Нито е шеговито, нито е обвързвано с пари от Европейския съюз. Говорим за човешка гибел ", разяснява Петър Москов.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 6 юли
Според него умората от вируса е натурален развой, само че няма явен проект на ръководещите. След тези месеци всеки от нас се умори – кой в болничното заведение, кой у дома в напъните си да пази себе си и околните си и обществото чака явен проект и ясни параметри от страна на страната, сподели той.
Какво би трябвало да се направи съгласно Москов? Той даде решение в три стъпки:
" Ние би трябвало да кажем на обществото какви са ясните параметри – кои от стойностите на заразяемост на българското население стават рискови , над които към този момент инфекцията става неконтролируема ", акцентира Москов.
Всяка заран се оповестяват някакви стойности и хората се питат това добре ли е, неприятно ли е, а получават уклончиви отговори, добави той.
Някой си я натъкмява тази статистика както му изнася, твърди шефът на Пирогов, проф. Асен Балтов.
" Второ – какво би трябвало да създадем, с цел да не се стига до тези стойности, след които инфекцията стартира да се разраства и няма „ хващане “. И трето – какво става, в случай че ги достигнем на градско, на районно, на махленско (ниво – бел. ред.) Тези три неща, простички и ясни, които са нашият небосвод, без значение дали работим в болница, в радио или в баничарница, страната отхвърля да даде. " Това са отговори, които ръководещите дължат на обществото съгласно специалистът.
Кога София ще доближи сериозната точка за COVID-19 съгласно проф. Балтов
Няма по-фалшив диалог от описа здраве на хората против стопанска система , счита Москов. Според него „ има може би 5 лечебни заведения в София и още толкоз в страната, които имат готовност, екипи, които по-малко или повече са претръпнали, да поемат възможна вълна. Това нито е задоволително, нито е свястно. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР