По темата с т.нар. "Зелена сделка" имаме два паралелни разговора.

...
По темата с т.нар. "Зелена сделка" имаме два паралелни разговора.
Коментари Харесай

Томислав Дончев: България от десетилетия развива зелени политики

По тематиката с така наречен "Зелена договорка " имаме два паралелни диалога. В единия имаме апокалиптични упования, че енергетиката ни ще стане нефункционална и че ще би трябвало да влагаме в нови мощности. В другия диалог пък се приказва по какъв начин ще заложим всичко на зелените технологии и по какъв начин да бъде по-иновативни. Тези два диалога текат редом и няма разговор сред едната и другата група. Ето за какво би трябвало да създадем по този начин, че диалогът сред тези две полярни групи да стане вероятен. Това съобщи вицепремиерът Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител. на онлайн конференция на тематика "Политиката по климата и "Зелената договорка " - провокации и благоприятни условия ". Организатор на форума е Сдружение "Граждани за европейско развиване на България " в съдействие с Фондация "Конрад Аденауер " и Центъра за европейски проучвания "Вилфрид Мартенс ".

,,Тук изкуството е да управляваме рисковете, да смекчим отрицателното и да използваме всички благоприятни условия. България не развива зелени политики единствено откогато се заприказва за Зелената договорка, тъй като тя го прави повече от десетилетия. И тази политика ще продължи с увеличаващи темпове'', съобщи вицепремиерът Дончев.

Имаме упоритостта всички обществени здания, които се употребяват, както и частните здания, да бъдат с взети ограничения за енергийна успеваемост. Но без подозрение огромната тематика е енергийният преход в районите, където се създава електрическа енергия от въглища като Перник, Кюстендил и Стара Загора. Европейска комисия ще помогне в създаването на районни проекти за обективен преход, като това би трябвало да се случи през септември следващата година. За задачата са планувани за България 2,3 милиарда лв., които сигурно ще усвоим, разяснява още той.

,,Ако приемем, че въглищните централи продължат да работят за прочут интервал, какво би трябвало да се появи друго като енергийни мощности? Как целия този развой е управляем и до каква степен разрешава обществено финансиране. Дори най-хубавия проект, в случай че не бъде свестен, подсилен и припознат от локалната общественост, той е жертван на крах, ето за какво би трябвало да се ангажират най-хубавите специалисти в света. Затова би трябвало дейна работа, с цел да се изясни на хората'', обясни Томислав Дончев  Томислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместител.

Ние ще използваме по най-хубавия метод целия обществен запас, нужен за промяна към зелена сила. Но трябват повече диалози по тематиката, предизвести в умозаключение вицепремиерът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР