По тъжен начин приключи редовният сезон в Българската бейзболна лига

...
По тъжен начин приключи редовният сезон в Българската бейзболна лига
Коментари Харесай

Дупница се предаде и подари второто място на Блус

По печален метод завърши постоянният сезон в Българската бейзболна лига за 2018 година Най-добрият тим при започване на шампионата – Койоти (Дупница), бе заставен да се откаже по средата на семейството си против София Блус и записа служебна загуба с 0:9.

Дупничани водеха с 15:12 след 5 ининга на своя ст. " Левски ", когато играещият управител Иван Пасков остана без повече налични питчери. Треньорът реши, че е по-добре да постави оръжие, в сравнение с да опитва с полеви играчи на възвишението.

Двубоят бе пряк конфликт за второто място в крайното класиране и то бе заето от " блусарите ". Столичани приключиха с идентичен баланс (10-2) с Бизони (Благоевград), само че първенците имат преимущество в директните мачове и по тази причина финишират първи. " Койотите " пък се подредиха трети с актив 8-4, колкото има и четвъртият – Атлетик (София), позволил две провали в директните конфликти.

Това значи, че за първи път от 3 години финалът в шампионата няма да бъде сред Бизони и Атлетик. Този път двата отбора ще се изправят един против на 1/2-финалите с домакинско преимущество за благоевградчани в серията до 2 победи. Другият финалист ще бъде избран от Блус и Койоти с възможен решителен дуел в столицата.

Мачовете от Финалната четворка ще се играят през септември и октомври. Финалът за купата по традиция ще е във формат " 3 от 5 ".

РЕЗУЛТАТИ ОТ ХI УИКЕНД В ББЛ 2018

21 юли
Койоти - Бизони 6:19 (7 ининга)

22 юли
Койоти - Блус 0:9 (сл.)

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ *

П
З
Коеф.
1.
Бизони 10
2
.833
2.
Блус 10 2.833
3.
Койоти 8
4
.667
4.
Атлетик 8
4
.667
5.
Юнак 3
9
.250
6. Академици 3 9.250 7. Лъвове 0 12.000

* Заб. Поради липса на публично решение от СТК към БФБ неизиграните серии на Блус и Атлетик от по 2 мача против напусналия шампионата по средата на сезона НСА-Лъвове са отразени в класирането като служебни победи за отборите от Топ 4
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР