По своя инициатива кметът на Община Видин днес се срещна

...
По своя инициатива кметът на Община Видин днес се срещна
Коментари Харесай

Огнян Ценков насърчи млада видинчанка в благотворителната й инициатива

По своя самодейност кметът на Община Видин през днешния ден се срещна с Антонина Лозанова, възпитаничка на ППМГ „ Екзарх Антим I “, която тази година приключва междинното си обучение. Поводът за срещата е благотворителната самодейност, с която младото момиче се е заело. Тя е доброволец в благотворителната акция „ Бъди човек “.
Всяка година по Коледа и Великден дружно с нейни съидейници събират пари за възрастни хора в потребност . С тях закупуват хранителни пакети, които раздават на нуждаещите се в Северозапада. Младото момиче се включва в тази идея от 2014 година, а от 2 години събира все по-голяма известност, с помощта на кино лентата „ Северозабравени “, който тя основава за хората, живещи в селата в северозападния край. С него през 2018 година Антонина печели редица награди, както и призове от голям брой състезания от стратегии на Министерство на образованието и науката. В края на 2018 година Антонина бе поканена за присъединяване в „ Шоуто на Слави “, където показа кино лентата си „ Северозабравени “. Вече е подготвена и втората му част със заглавие „ Северосплотени “.
Кметът на Общината поздрави възпитаничката на ППМГ „ Екзарх Антим I “ за това, че посвещава огромна част от времето си да оказва помощ на възрастни хора, които са извънредно нуждаещи се. Той приветства самодейността на Антонина и се надява от ден на ден младежи да последват нейния образец.
В знак на съпричастнот към напъните на младото момиче, Ценков направи персонално подаяние, с което да подкрепи идеята й. Кметът връчи на Антонина Лозанова и плакет на Община Видин.
До края на месец януари по самодейност на Огнян Ценков двамата ще посетят село Слана Бара, където ще дарят нуждаещи се остарели хора.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР