По света все по-често в заснемането на филми и сериали

...
По света все по-често в заснемането на филми и сериали
Коментари Харесай

В киното сексът се увеличава. Как Шарън Стоун остана без бельо в „Първичен инстинкт“

По света все по-често в снимането на филми и сериали вземат участие координатори на интимни подиуми. Това бе маркирано особено от разнообразни кино звезди по време на връчването на тазгодишните награди Bafta наскоро. Координатор на интимни подиуми Ита О`Брайън, работила по огромни планове Netflix, HBO и BBC, както и Зула Бадмаева, продуцент на новия съветски ефирен сериал Happy End разкриват секрети от новия метод на снимане на горещи подиуми. Присъствието на упоменатите координатори, специалисти по секс подиуми към този момент става като че ли наложително, оповестява БиБиСи.

През март актрисата и кино продуцент Шарън Стоун пусна своите записки. В тях тя споделя спомените си от известната сцена на разпит от кино лентата „ Първичен инстинкт “. Нейната героиня кръстосва крайници, с цел да съблазни детектива, изигран от Майкъл Дъглас, и в този миг тя е без долни дрехи. Стоун написа в книгата си, че по време на фотосите е била помолена да си смъкна бикините, тъй като „ бялото отразява светлината “ и фрагментите няма да се получат добре. Режисьорът, съгласно актрисата, я уверил, че феновете няма да видят интимните елементи на тялото й. Докато гледахме готовия филм на огромния екран обаче, се оказа, че това не е по този начин. Стоун решила да не упорства да се махне сцената, само че признава, че и до през днешния ден не може да заправи неприятното чувство.

Болезнените мемоари преследват и френската актриса Мария Шнайдер през целия й живот. Няколко години преди гибелта си тя описа в изявление по какъв начин се чувствала " малко изнасилена " след присъединяване си във кино лентата " Последното танго в Париж ". Според нея сюжетът не включвал сензационната сцена, в която героят на Марлон Брандо жестоко овладява нейната героиня на пода. А режисьорът Бернардо Бертолучи по-късно признал, че двамата с Брандо са решили авансово да не описват на Шнайдер за проектите за по-реалистично хващане на нейното оскърбление „ като момиче, а не като актриса “.

В началото на 90-те, когато се е снимал „ Първичен инстинкт “ и още повече през 70-те, когато излиза „ Последното танго в Париж “, никой не е чувал за специалността „ координатор на интимна сцена “. Тези хора обаче са все по-често на снимачната площадка и в театъра. Особено значима е тяхната роля в снимането на сериали, където феновете са доста и от разнообразни възрасти. Физическата непосредственост сред актьорите би трябвало да бъде естетически издържана, да няма долнопробност.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР