По света вече не се говори за Путин, говори се

...
По света вече не се говори за Путин, говори се
Коментари Харесай

Иво Инджев: Русия години наред няма да може да измие този срам и позор


По света към този момент не се приказва за Путин, приказва се за Русия – той сложи на стълба на позора една голяма страна, а това е нещо, което никой държател не е правил. Това разяснява в студиото на „ Лице в лице “ журналистът международник Иво Инджев.

Според него експанзията против Украйна е планувана от дълго време и Москва е натрупала запаси, с цел да може да понесе глобите, които произтичат от нападението: „ Украйна е неговата (на Путин – б.р.) фикс концепция. Без Украйна няма възобновяване на т.нар велика страна “.

По думите на Инджев в тази ситуация приказваме за „ невиждана експанзия “, само че „ с боен капацитет покрай 1:10 Русия не съумя да подчини Украйна “ и опитът на Путин да повтори блицкрига на Хитлер е претърпял неуспех, само че съветският водач „ живее в собствен личен свят “ и се е откъснал от действителността.

Очакването на Инджев е войната в Украйна да бъде „ краят на Путин “, само че е значимо какво ще остави той след себе си и дали Русия този път ще се демократизира. „ Путин е Русия – прави с нея каквото си желае. Докато съветският народ не го смъкна, той е Русия (…) Русия не се ръководи от (Лев) Толстой, от (Модест) Мосоргски, а от един мусор – от един отпадък (мусор е съветската дума за боклук – б.р.).

Гледайте още във видеото!

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР