По света очакват икономически по-трудна година, по лично щастие България

...
По света очакват икономически по-трудна година, по лично щастие България
Коментари Харесай

"Галъп" посочи къде живеят най-големите оптимисти и кои са били най-песимистично настроените през тази година

По света чакат стопански по-трудна година, по персонално благополучие България в дъното на ранглиста. Това демонстрира международното проучване „ Край на годината “ на „ Галъп интернешънъл “. Според данните,  28% от популацията е оптимистично настроено за икономическото развиване през 2018, само че икономическият скептицизъм е 30%. За втора поредна година европейските жители съществено се тормозят за просперитета си през идната година (-16 чист резултат).

За пръв път икономическият скептицизъм в Европейски Съюз доближава до равнищата на скептицизъм в Русия – и на двете места чистата стойност е – 16. Мнозинството от руснаците (49% - най-високият в изследвания свят дял) чакат 2018 да бъде като 2017 година в страната им.

Американското публично мнение пък е надълбоко разграничено в икономическите си упования за идната година.

Най-големи песимисти пък са в Италия, Гърция. Турция е доста покрай тях - с чиста стойност. Нигерия, следвана от Виетнам, са от другата страна най-оптимистично настроени за идната година.

Ясни болшинства в Индия и Източна Азия чакат даже по-успешна година от сегашната, основана на впечатляващото показване на тези райони през 2017 година, до момента в който Западна Азия е много обезпокоена.

39% от изследваното население по света счита, че 2018 година ще бъде като цяло по-добра от 2017 година, което е с 13 пункта по-ниско спрямо предходната година. 23% чакат по-лоша година. 32% считат, че 2018 ще бъде същата като 2017 година, а други 6% не знаят.

Индонезия води по оптимизъм тази година, а Южна Азия е най-оптимистичният район в света.

Европа е в противоположна посока с чист резултат 0 в страните отвън Европейски Съюз и единствено +5 в Европейски Съюз.

Близо две трети от света заявяват, че се усещат щастливи в персонален проект. В изследваните 55 страни 8% декларират, че не са щастливи.

Латинска Америка наподобява е най-щастливият континент в света. Фиджи пък е най-щастливата страна.

Къде сме ние

18% у нас чакат 2018-а да бъде година на стопански напредък, а 26% - на стопански компликации. Най-голям, предстоящо, остава делът на тези, които не чакат промени – 38%.

По-общите упования на българите за започващата 2018 година пък са с дялове 25% оптимисти, 22% песимисти, 35% неутрални и 19% затрудняващи са да отговорят.

По отношение на персоналното благополучие през отминаващата година, страната ни още веднъж е на последните места и в света, със стойности, близки до тези на страните от Европа, с 45% определящи се като щастливи, 10% - нещастни, 46% оставащи в средата, а останалите се затрудняват да отговорят.

Източник: БГНЕС
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР