По света има приказни места, където човек може да се

...
По света има приказни места, където човек може да се
Коментари Харесай

Най-добрите места за гмуркане в света

По света има приказни места, където човек може да се забавлява и да почива пълноценно. Затова и туристите от целия свят ги избират за своята почивка. Вижте най-хубавите места за гмуркане в света:

Маая Тила, Малдиви


Райската островна страна Малдиви е мечтана дестинация освен за отмора за хиляди хора, само че се слави като едно от най-хубавите места за гмуркане в света.

Подводната флора и фауна, кораловите рифове , тюркоазените чисти води оферират отлични условия, както за гмуркане с шнорхел и плавници, по този начин и за напреднали гмуркачи, които могат да се спуснат на надълбоко, с цел да опознаят невероятния подводен свят. Маая Тила е коралов остров с диаметър 80 кв.м. който елементарно може да се обиколи от всички страни единствено с едно гмуркане.
 Малдиви Gettyimages
Бонаир, Нидерладски Антил

Бонаир се намира на север от Венецуела, северните Кариби, наоколо до други два по-известни острова – Аруба и Кюрасао и е известна като атрактивна морска дестинация, идеална за морските фотографи. Това в действителност е морски парк , който предлага безчет благоприятни условия за опознаване на подводния свят, който е дом на над 470 типа риби . Най-доброто време за посещаване е интервалът от септември до ноември, когато морето е умерено и могат да се опознаят жителите край кораловия риф , като разнообразни типове акули, морски костенурки и риби папагал. Някои елементи на острова са предпазени и там могат да се следят фламинго и игуани.

Грейт Блу Хол, Белиз

Малката островна страна Белиз през последните няколко години се подрежда в топ дестинациите за подводен туризъм . Рифовете край Голямата синя дупка са доста дълбоки, населяват се от акули и безчет пъстроцветни риби, които са присъщи единствено за този регион на Карибите. Видимостта е 30 метра и спускайки се постепенно надолу, можете да видите представители на морската фауна, като гигантската риба звук, които ненадейно изчезват в синята пропаст, търсейки студенина и мрачевина. На 25 метра дълбочина се намират невероятни причудливи пещери със сталагмити и сталактити , които чакат най-смелите гмуркачи.

Рангироа, Полинезия

Едно от най-мечтаните и спиращи дъха места за отмора е Френска Полинеизия. Архипелагът Туамоту се намира на 400 км. от дребната островна страна Таити и е едно от най-изолираните места в света . Атолът Рангироа значи „ голямо небе “ и е вторият максимален атол в света. Приливът цялостни лагуната на всеки шест часа и носи със себе си милиони дребни риби, храна за огромните хищници. Някои от представителите на морската фауна са тигрова акула, рифова акула, отзивчиви делфини и стотици типове разноцветни риби. Приказният атол може да се обиколи и с лодка из кораловата лагуна .

Малките Каймани, Западни Британски Инди

Повечето Карибски острови, известни като дайвинг дестинации, през днешния ден не са това, което са били преди години, заради замърсяването , породено от прекомерното застрояване с хотели и несъразмерния лов на риба. Малкият Кайманов остров обаче е съумял да запази богата екосистема и подводно благосъстояние. Островът е с население единствено 200 поданици и в северната му част има впечатляваща коралова стена с кристално чиста вода. Гмуркането в тази част е уместно за начинаещи - водата е топла и плитка. Представителите на морската фауна са пъстроцветни риби и причудливи корали .
 Кариби ThinkStock/Getty Images
Сурин и Симилан Айлъндс, Тайланд

В непосредственост до границата сред Тайланд и Бирма има низ от острови в Андаманско море.Т ук опциите за гмуркане са безчет - дребни островчета като Кох Бон, който се издига от дълбините на океана и заради изобилието от планктони притегля китови и леопардови акули и манти. Да плуваш с китова акула , която доближава дължина от 14 метра е прекарване за цялостен живот. Най-доброто време за посещаване е от октомври до април, когато температурата на морската вода на повърхността доближава 30 градуса.

Бикини Атол, Маршалови острови

Атолът Бикини е парадайс за феновете на потънали кораби . Намира се някъде по средата сред Австралия и Хонолулу и е част от архипелага на Маршаловите острови. Това отдалечено кътче суша е едно от минимум познатите и изследваните измежду водолазите. През 1950 година мястото е било употребявано като изпитателна площадка на няколко военни кораба, в това число USS Saratoga – самолетоносач, по-дълъг даже от Титаник. Атолът Бикини е ненаселен, а лагуната край него се е трансформирала в всекидневен морски резерват с извънредно богато многообразие от корали и пъстри риби. През годините доста смели водолази са се спускали в дълбоките води край атола, където се намират потънала японска подводница и няколко американски разрушителя.

Шарм ел-Шейх, Египет

Курортът Шарм ел-Шейх в Египет през последните години придобива славата на прелестен парадайс , който притегля туристите освен с отличните условия за отмора, само че и с кристално чистите води на Червено море и с очарователни рифове леговище на стотици типове пъстроцветни риби.Морето мие безкрайните пясъчни плажове, а екзотичният пейзаж се добавя от палми и дъхави цветя. Водните спортове като каякинг, каране на водни ски и несъмнено гмуркане са една от визитните картички на Египет. Топлите води на Червено море са богати на коралови рифове и разнородни морски животни, които са същинска тръпка за търсачите на мощни чувства. Можете да изберете и гмуркане до потънали кораби от Втората международна война или морски паркове с богата морска флора и фауна.
 Шарм ел-Шейх, Египет Gettyimages

Код Хол, Големият бариерен риф

Едно от най-големите чудеса на природата – Големия Бариерен Риф край Австралия си е извоювало славата на най-хубавото място за гмуркане в света. Морският „ парк “ е ситуиран на повърхност от 350 000 кв.км. (над три пъти по-голям от площта на България). Защитеният рифт се населява от десетки хиляди представители на морската флора и фауна. Над 350 типа корали построяват рифа, който е най-големият жив организъм и може да се види даже от космоса. Водата край кораловия риф е кристално чиста, а при отлив някои от коралите изплуват на повърхността, което прави наблюдението им по-лесно.
 Големият бариерен риф Gettyimages
Лейанг Лейанг, Борнео, Малайзия

Островът Лейанг Лейанг се намира на 300 км. северно от Кота Кинабалу, край крайбрежията на остров Борнео част от Малайския архипелаг. Изолираният остров в Южнокитайско море е кацнал на ръба на атол, който се издига на 2 000 метра от дълбините на океана. Лейанг Лейанг се състои от 13 коралови рифа, образуващи безапелационна подводна гледка. Водният спорт е съществена активност на острова, който е трансфорат в първокласен курорт. Туристите могат да се насладят и на красиви пернати жители от предпазения парк за птици , който се намира на острова. Ако подобен тип завършения ви притеглят, не се колебайте. Стягайте багажа и се отдайте на прелестите на подводния свят!

Вижте още:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР