По света има най-различни колекционери, които притежават невероятни неща. Днес

...
По света има най-различни колекционери, които притежават невероятни неща. Днес
Коментари Харесай

Турски колекционер притежава над 200 стари радиоприемници

По света има най-различни колекционери, които имат невероятни неща. Днес обаче ще ви срещнем с един гражданин на турската столица Анкара, който събира остарели радиоприемници.


Това, което стартира като занимание преди години, се трансформира последователно в старст за турски колекционер на остарели радиоапарати. А магазинът му е същински посетителски център, където хората могат да видят от близко предишното, най-малко от позиция на радио историята.
Тунчай Генералоглу, колекционер на антикварни радиоапарати: Радиото е нещо друго. Трябва да познаваш неговата уникалност. Реставрирам тези остарели приемници. Бутоните би трябвало да са истински, без значение дали работят, или не. Другото, което ме интересува, е дали някой преди мен не се занимавал със съответното радио. Защото това е значимо за цената му.
Преди да пристъпи към реституция, Тунчай ревизира дали частите са истински и какъв е звукът на радиоприемника. По думите му, той не просто го реставрира, а връща неговия живот.

Страстта на 61-годишния Тунчай към радиоприемници с антикварна стойност стартира преди 35 години. В момента той има сбирка от 200 остарели радиа, някои предоставени от други колекционери.

В съкровищницата на Тунчай има приемници, създадени сред 1920 и 1980 година в Европа и Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР