По света има много престъпни организации, които благодарение на влиянието

...
По света има много престъпни организации, които благодарение на влиянието
Коментари Харесай

Топ 10 на най-големите мафии в света

По света има доста незаконни организации, които с помощта на въздействието и парите си по някакъв метод постоянно съумяват да се измъкнат от ръката на закона. В последно време обаче, светът някак позабрави за тях, защото в центъра на вниманието се настаниха терористичните групировки. Тероризмът и битката против него се трансфораха в приоритет номер едно на съвсем всяко държавно управление по света, като по този метод и публичното внимание се измести от проведената престъпност към тероризма. Това не значи, че законът е спрял да се бори против престъпността и мафиотските организации. Напротив, само че дано не забравяме една значима и доста основна разлика сред мафията и терористичните групи, заради която фокусното внимание на медиите, а затова и на обществеността, се измести. Целта на незаконните синдикати е да печелят пари посредством търговия с противозаконни артикули и посредством осъществяването на противозаконни действия, а не избиването на стотици почтени в името на криворазбрана идея.

Но кои са най-силните и огромни мафии в света?

Ето 10-те най-могъщи и огромни незаконни синдикати в света:

10. Ямайските гангстери в Англия



Това са ямайци, които са имигрирали в Англия през средата на 20-ти век. Често са свързвани с проведена престъпност, като търговия на опиати и покупко-продажби с оръжия. Не се намесват във високите етажи на властта, по тази причина не се считат за толкоз мощни като останалите мафиоти.

9. Албанската мафия



Албанската мафия се състои от огромен брой незаконни организации, които с изключение на в Албания, работят в Съединени американски щати и други европейски страни. Смята се, че албанската мафия се е популяризирала на интернационално равнище през 80-те години. В Съединени американски щати и Англия мафиотите правят трафик на дами и опиати и са известни с това, че бързо си отмъщават.

8. Сръбската мафия



Сръбската мафия работи в на 10 страни, измежду които попадат и Германия, Съединени американски щати, Англия, Франция. Извършват трафик на опиати, контрабанда, убийства и кражба на информация. Състои се от три огромни групи, които управляват останалите по-малки групи. Понастоящем в Сърбия групите на мафията са към 30-40.

7. Израелската мафия



Израелците правят трафик на опиати и проститутки в огромен брой страни. Някога на тях е било гледано с почит, само че през днешния ден са безскрупулни и убиват, без да им мигне окото. Руско-израелската мафия е толкоз във вътрешността в политическата система на Съединени американски щати, че силите на реда въобще не съумяват да реализират някакъв напредък в прекъсването им.

6. Мексиканската мафия



Много мощна затворническа група в Съединени американски щати. Води началото си от 50-те години на предишния век, когато са пазели пандизчии от други пандизчии и пазачи. Групата се занимава и с изнудване и трафик на опиати. В Съединени американски щати броят на членовете й наброява към 30 000 души. Те постоянно се татуират с мексиканския народен знак върху пламнал кръг с кръстосани ножове. Говори се, че има 150 пандизчията, които имат властта да заповядат ликвидиране и към 2000, които са подготвени да изпълнят заповедта. Принуждават други групи и дилъри да заплащат такса за защита и убиват тези, които откажат.

5. Якудза



Японската мафия е локална незаконна група, които употребява закани и изнудване, с цел да реализира задачите си. Групата води началото си още от 17 век и до скоро наброяваше над 110 000 души от 2500 семейства. Но вътрешни дрязги и недоразумение сред обособените кланове и семейства доста понижиха броя на членовете, както и капиталите на незаконния профсъюз. Сред главните незаконни действия на Якудза са внасянето на нецензурирана порнография от Европа и Америка, проституция, защита и незаконна имиграция. Якудза е по този начин надълбоко враснала в японското общество, че някак се е трансформирала в неразделна част от него. Дори управляващите я считат за належащо зло, защото тя извършва ненапълно " потребна " социална функционалност, разчиствайки бързо и без доста звук улиците от други нарушители. Освен това Якудза е развила извънредно сполучливо легалния си бизнес, наедно с противозаконните действия, което я прави мощна и просперираща група.

4. Китайските триади



Триадите са формирани от голям брой незаконни организации в Китай, Малайзия, Хонконг, Тайван и Сингапур. Активни са и в Ню Йорк, Лос Анжелис, Сиатъл, Ванкувър и Сан Франциско. Извършват обири, убийства по поръчка, трафик на опиати, изнудване, пиратство и имитация на пари. Групите могат да наброяват от 15 до 3000 души.

3. Колумбийските картели



Занимават се най-вече с трафик на опиати в доста страни. Имат доста организации, които се занимават с политическите, военните и юридическите проблеми на картелите. Важните картели в Колумбия са картел Кали, картел Меделин и картел Норте дел Вале. Те са били застрашени след съглашението за екстрадиция сред Съединени американски щати и Колумбия. Тогава лордовете се скрили и заповядали на подчинените си да убият поддръжниците на съглашението. Замесени са и при голям брой отвличания и терористични актове.

2. Коза Ностра



Сицилианската и американската Коза Ностра е относително нова група. Създадена е в края на 19 век в Италия. Въпреки че е млада, мафията съумява да възнамерява огромни закононарушения и се измъква по-късно. Занимава се с защита, разпространяване на опиати и търговия с оръжия. Броят на членовете в групата е дребен — сред 3500 и 4000 души. Имат доста поддръжници, които не са същински членове. За да бъдеш един от тях би трябвало да преминеш през гала и да убиеш някого, с цел да се докажеш.

1. Руската мафия



Руската мафия потегля от Съветския съюз и в този момент има въздействие по целия свят. Броят на членовете й е сред 100 000 и 500 000. Действат в Израел, Унгария, Испания, Канада, Англия, Съединени американски щати, Русия и други Имигрират в Израел, Америка и Германия с подправени еврейски и немски самоличности. Дейността им включва разпространяване на опиати, търговия с оръжия, бомбени атентати, контрабанда, интернет измами и други Едно от разпоредбите им е в никакъв случай да не си сътрудничат с управляващите. Ако някой от членовете е задържан и проговори бива погубен при освобождението си. Известни са още с трафик на органи и поръчкови убийства.

Източник: fakti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР