„По света и у нас“ трябва да започва в 19

...
„По света и у нас“ трябва да започва в 19
Коментари Харесай

Кандидат за шеф на БНТ издаде, че 1 продуцент за 3 предавания взима 700 000 лева месечно

„ По света и у нас “ би трябвало да стартира в 19 часа, вместо както до момента – в 20 часа, с цел да влезе в директна конкуренция с новинарските излъчвания на огромните частни малките екрани bTV и Нова тв. Зад тази теза застана Никола Тодоров в границите на чуването му пред Съвета за електронни медии (СЕМ) за поста общоприет шеф на Българската национална телевизия (БНТ).

Сашо Йовков хвърли финансова бомба за Българска национална телевизия и "Стани богат "

„ Обществената телевизия употребява друг език, има друг метод. Защо за към този момент над 50 години никой не посмя да реалокира началния час на „ По света и у нас “. Хората ще търсят това наличие “, гласи част от обосновката на Тодоров по отношение на емисията на Българската национална телевизия.


Никола Тодоров

Той призна, че когато е подал документите си за общоприет шеф на медията е развил идея за „ развиването “ на Българска национална телевизия. Сега обаче той се концентрира върху нейното избавяне.

„ От момента, в който подадох документите си сумата на отговорностите на Българска национална телевизия се повиши неимуверно. В края на месец май бяха оповестени отговорности в размер на 18 милиона лв.. Сега се приказва за 44 милиона, а в някои медии циркулира и цифрата 60 милиона лв. “, изясни той пред членовете на Съвета за електронни медии (СЕМ).

Предвид нестабилното финансово положение на малкия екран, той планува „ затваряне на Българска национална телевизия от вътрешната страна “.

По думите му, малкия екран е способна сама да създава личната си стратегия, като външните продукции следва да се основават на конкурентен принцип с вътрешните вместо да се употребяват като средство за приключване на средства.

„ Само един продуцент за три излъчвания взима 700 хиляди лв. месечно “, означи той, представен от в. Монитор.

В концепцията му влиза още правенето на ефирен спектакъл.

„ Всяка година от програмата на театрите пада по най-малко една режисура, която може да бъде снимана и предавана по малкия екран, а за какво не и със надписи да излиза на открито “, сподели Тодоров.

Относно финансирането на Българска национална телевизия, той не означи потребност от смяна на модела, като акцентира, че ще упорства за смяна в закона, съгласно която Съвет за електронни медии да има достъп до комерсиалните контракти на публичната телевизия.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР