По-строгите регулации срещу изменението на климата до 2025 година биха

...
По-строгите регулации срещу изменението на климата до 2025 година биха
Коментари Харесай

Климатичните промени изтриват $2,3 трилиона от стойността на компаниите

По-строгите регулации против изменението на климата до 2025 година биха могли да изтрият до 2,3 трилиона $ от цената на фирмите в редица промишлености - от производителите на изкопаеми горива до такива в селското стопанство и автомобилостроенето, написа Reuters, базирайки се на отчет.

Очаква се разпоредбите, ориентирани към понижаване на въглеродните излъчвания, да станат още по-тежки през идващите години, защото страните се борят да извършват отговорностите си по Парижкото съглашение за климата от 2015 година, ограничаващо световното стопляне.

Всяка внезапна смяна на климатичните политики рискува съществено да наруши актуалните капиталови тактики, написа в отчета на подкрепената от Организация на обединените нации група Principles of Responsible Investing (PRI), която съставлява вложители с активи от над 86 трилиона $.

Когато действителността на изменението на климата ни догонва, когато общественият напън нараства и когато нисковъглеродните решения стават все по-евтини, наподобява доста необикновено държавните управления да разрешат климатичните промени да се засилят. По-вероятно е те да бъдат принудени да приложат все по-строги и насилствени дейности и то все по-бързо, пояснява пред организацията основният изпълнителен шеф на капиталовата група Фиона Рейнолдс.

" Това основава големи закани за активите и за по-широката система ", безапелационна е тя.

Най-засегнат ще бъде секторът на изкопаемите горива, който може да загуби една трета от сегашната си стойност, написа в отчета. Изкопаемите горива са виновни за към две трети от световните излъчвания на парникови газове.

Въглищните компании биха могли да изгубят до 44% в стойност, до момента в който най-големите международни компании за нефт и газ рискуват да изгубят до 31% от сегашния си пазарен дял, установяват още анализаторите в проучването.

Анализът сподели, че необятно основани на показатели фондове като iShares MSCI ACWI ETF могат да изгубят до 4,5%, или 2,3 трилиона $ от цената си при най-екстремния сюжет.

При трансформацията обаче ще има и спечелили.

Автомобилните производители, които са вложили съществено в създаването на електрически транспортни средства, както и производители на нисковъглеродна електрическа енергия, биха могли да удвоят стойностите си, заключва още отчетът. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР