По-строги противоепидемични мерки заради нарастващата заболеваемост от COVID-19 се въвеждат

...
По-строги противоепидемични мерки заради нарастващата заболеваемост от COVID-19 се въвеждат
Коментари Харесай

COVID-19 в Габровско: Въвеждат се по-строги мерки

По-строги противоепидемични ограничения поради възходящата заболеваемост от COVID-19 се вкарват в област Габрово.

Преустановява се провеждането на присъствени групови занятия в езикови центрове , просветителни центрове и други обучителни центрове, танцови, музикални и други школи.

Преустановяват се визитите в детски центрове, клубове и други, предоставящи проведени групови услуги за деца. Преустановяват се провеждания на събирания от частен темперамент (сватби, кръщенета, погребения и други ).

Преустановяват се провеждания на конгресно-конферентни мероприятия , семинари, състезания, образования, тиймбилдинги, изложби и други публични мероприятия в присъствена форма. Преустановяват се провежданията на всички всеобщи мероприятия, като музикални и други фестивали, събори, фолклорни начинания и други с подобен темперамент.

Преустановяват се провежданията на всеобщи спортни събития, както на закрито, по този начин и навън като се изключи включените в годишния държавен състезателен календар, като същите се организират без аудитория.

Преустановяват се визитите на фитнес зали , спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни (медикъл СПА) центрове, СПА центрове, уелнес центрове и таласотерапевтични центрове.

Посещенията на кина, театри, циркови представления, концерти и други театрални прояви на закрито се позволява при потребление на не повече от 30 % от потенциала на пространствата, заемане единствено на седящи места през едно, съблюдаване на физическа отдалеченост от най- малко 1,5 м. сред посетителите и носене на защитни маски за лице.

Преустановяват се проведени г рупови визити на музеи и галерии. Всички физически и юридически лица, които са притежатели или ръководят търговски, административни или други обекти, които дават услуги на жителите, основават организация за надзор на броя на клиентите в съответния обект, като не позволяват повече от 1 човек на 8 кв. м.

На всички пазари, борси, базари и изложби се основава организация за еднопосочно придвижване, обезпечаване на надзор на влизащите лица и допускане на не повече 1 от 1 човек на 8 кв. м. и обезпечаване на отдалеченост от минимум 1,5 м. сред посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице.

За учениците от област Габрово се вкарва ротационен принцип на образование както следва: за интервала от 04.10.2021 година до 10.10.2021 година, класовете 1, 2, 3, 4, 7, 8 и 12 клас се образоват присъствено, а класовете 5, 6, 9, 10 и 11 клас минават в Обучение от разстояние в електронна среда; за интервала от 11.10.2021 година до 17.10.2021 година, класовете 1, 2, 3,4, 5, 6, 9,10 и 11 клас се образоват присъствено, а класовете 7, 8 и 12 клас минават в Обучение от разстояние в електронна среда. Детските градини и ясли са отворени, като работят при строго съблюдаване на противоепидемични ограничения. Площадки за игра и паркове са отворени при специфичен режим на посещаване - съблюдаване на отдалеченост и отбягване на скупчване на хора;

Преустановява се провеждането на групови туристически пътувалия с проведен превоз от област Габрово.

Преустановяват се посещенията/свижданията в лечебните заведения. Допускат се единствено изключения в някои обстановки (терминално заболели, по преценка на шефа на лечебното заведение и въведени съответни ограничения, и др.). Преустановяват се посещенията/свижданията в профилираните институции за даване на обществени услуги и в тези за обществени услуги от резидентен вид за деца и възрастни. Допускат се единствено изключения в някои обстановки (терминално заболели, по преценка на шефа на институцията и въведени съответни ограничения, и др.).
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР