По-строги наказания за нарушителите зад волана от днес. Повече контролни

...
По-строги наказания за нарушителите зад волана от днес. Повече контролни
Коментари Харесай

По-високи наказания за превишена скорост и употреба на алкохол от днес

По-строги санкции за нарушителите зад кормилото от през днешния ден. Повече контролни точки ще се лишават както за превишена скорост, по този начин и на тези, които редовно си провеждат гонки по улиците на градовете и селата. Също и седналите зад кормилото след приложимост на алкохол до 1.2 промила рискуват по-бързо да останат без брошура, в случай че постоянно пият и ръководят колите си.

Новите по-тежки санкции за шофиране с превишена скорост, след приложимост на алкохол, неправилни маневри и говорене по телефона се оказаха изненада за водачите.

От през днешния ден, в случай че дрегерът регистрира, че шофирате с 0.5 до 08 промила алкохол в кръвта, губите 8 точки. Ако сте пийнали малко повече, към този момент ще ви лишават 12 контролни точки. А при второ такова нарушаване ще се разделите с още 20 точки. Санкция има и в случай че откажете тест за алкохол или опиати - 15 точки.

Ако в обитаемо място превишите скоростта с повече от 50 км/ч над позволената към този момент ще се разделяте с 18 контролни точки, а при второ такова нарушаване ще ви бъдат отнети нови 26 точки. Освен, че ще платите и сериозна санкция.

" Нека да не забравяме, че има много състоятелни хора, които санкции от няколко стотин лв. не ги тормозят, само че в този момент се вкарват наказания, които могат да доведат до това те да изгубят шофьорската си брошура и да би трябвало да се явят на специфични курсове за възобновяване ", Владимир Тодоров, Българска асоциация на потърпевши при произшествия.

От през днешния ден се вкарват и нови наказания. За придвижване в насрещното платно на автомагистрала или скоростен път към този момент ще се лишават точки, освен това цели 15. За погрешно изпреварване, което основава заплаха за другите, глобата е 13 точки, а за придвижване в спешната лента - 10.

Повече точки ще се лишават още за говорене по телефон по време на шофиране, за прекосяване на жълт или червен светофар, както и за лишаване на преимущество на пешеходна пътека.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР