По-строги мерки за ограничаване инфекция на територията на област Пловдив,

...
По-строги мерки за ограничаване инфекция на територията на област Пловдив,
Коментари Харесай

Солен билет: Пътуваш без маска в градския транспорт на Пловдив - плащаш от 300 лв. до 1 000 лв.

По-строги ограничения за ограничение зараза на територията на област Пловдив, оповестиха от Областната администрация. Те са разпределени съгласно другите сфери на публичния живот.
Градски превоз – община Пловдив.
1. Всички лица, които се намират в транспортни средства от всеобщия градски превоз на община Пловдив, са длъжни да имат сложена защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост или друго средство, покриващо носа и устата (в това число – забрадка, шал, шлем и др.). В случай на несъблюдение на посочената мярка, действието се санкционира с санкция от 300 до 1 000 леав, а при наново нарушаване – от 1 000 до 2 000 лв..
2. Община Пловдив ще дефинира длъжностни лица, които да управляват спазването на условието за носене на защитна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата, както и за основаната организация за съблюдаване на противоепидемичните ограничения, от страна на компаниите превозвачи в транспортните средства от всеобщия градски превоз на община Пловдив. В случай на нарушавания, избраните длъжностни лица следва да сформират актове за определяне на административно нарушаване.
 По-строги ограничения в Благоевград поради COVID-19 По-строги ограничения в Благоевград поради COVID-19
От през днешния ден с решение на Общинския спешен щаб в Благоевград се лимитира провеждането на сватби, кръщенето и други тържества, на които п...
3. Фирмите превозвачи във всички транспортни средства от всеобщия градски превоз на община Пловдив следва да слагат на видно място осведомителна табела, в която е посочено, задължението за слагане на защитна маска за лице или друго средство, както и санкцията за нарушаване на въведената противоепидемична мярка.
4. Фирмите-превозвачи от всеобщия градски превоз на община Пловдив би трябвало да основат организация за съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения, включително и съблюдаване на условието за сложена защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост или друго средство, покриващо носа и устата, от пътуващи и чиновници в градския превоз. В случай на нарушаване, имуществената глоба за едноличния търговец (юридическото лице) е в размер от 500 до 2 000 лв., а при наново нарушаване – от 2 000 до 5 000 лв.. Фирмите-превозвачи следва да уведомят Областния спешен щаб (ОКЩ) за основаната организация в период до 22.10.20 година (четвъртък).
5. Община Пловдив следва да показва до 11:00 ч. пред ОКЩ всекидневен отчет за осъществените инспекции и формираните актове и наставления в транспортни средства от всеобщия градски превоз на община Пловдив.
Междуградски превоз – област Пловдив.
1. Органите на РЗИ - Пловдив и ОДМВР - Пловдив би трябвало да правят инцидентни инспекции за съблюдаване на условието за сложена защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост или друго средство, покриващо носа и устата, включително – забрадка, шал, шлем и други - в транспортните средства от междуградския превоз на територията на област Пловдив.
 Заради ковид, Италия почна да вкарва нови ограничения Заради ковид, Италия почна да вкарва нови ограничения
Италианският министър председател Джузепе Конте разгласи нова поредност от ограничаващи ограничения за справяне с възходящия брой случаи на заразяване с кор...
Хранителни и нехранителни супермакркети (хипермаркети/магазини).
1. Да се сътвори непоколебим пропускателен режим в питателните и нехранителните хипермаркети и супермаркети (до 100 посетители) с оглед недопускане на непосредствен физически контакт. Управителите на посочените обекти следва да уведомят ОКЩ за основаната организация за съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения (спазване на отдалеченост, носене на маска/предпазно средство и други).
2. Собствениците на питателните и нехранителните хипермаркети и супермаркети във всички обекти би трябвало да слагат на видно място осведомителна табела, в която е посочено задължението за носене на защитна маска за лице или друго средство, както и санкцията за нарушаване на въведената противоепидемична мярка.
3. Собствениците на питателните и нехранителните хипермаркети и супермаркети би трябвало да основат организация за съблюдаване на въведените противоепидемични ограничения, включително и съблюдаване на условието за обезпечаване на отдалеченост, слагане на защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост или друго средство, покриващо носа и устата, от гости и чиновници в съответния обект. В случай на нарушаване имуществената глоба за едноличния търговец/юридическо лице е в размер от 500 до 2 000 лв., а при наново нарушаване – от 2 000 до 5 000 лв.. Собствениците на питателните и нехранителните хипермаркети и супермаркетиследва би трябвало да уведомят ОКЩ за основаната организация в период до 22.10.20 година (четвъртък).
4. Собствениците на дребни хранителни и нехранителнимагазини би трябвало да основат организация, съгласно площта на съответния обект, за съблюдаване на отдалеченост от 2 метра сред посетители/персонал, както и слагане на защитна маска за лице за еднократна или многократна приложимост или друго средство, покриващо носа и устата, от гости и чиновници в съответния обект. В случай на нарушаване имуществената глоба за едноличния търговец/юридическо лице е в размер от 500 до 2 000 лв., а при наново нарушаване – от 2 000 до 5 000 лв..
 Кралев: Ако ограниченията се нарушат, РЗИ ще глобява, УЕФА ще санкционира тимовете Кралев: Ако ограниченията се нарушат, РЗИ ще глобява, УЕФА ще санкционира тимовете
Ще бъде упражняван непоколебим надзор от страна на българските здравни управляващи и делегатите на УЕФА по време на мачовете от Европейските клуб...
5. Собствениците на дребни хранителни и нехранителни магазини би трябвало да слагат на видно място осведомителна табела, в която е посочено, задължението за слагане на защитна маска за лице или друго средство, както и санкцията за нарушаване на въведената противоепидемична мярка.
Пенсионерски клубове.
1. Районните кметове в община Пловдив ще извършат инспекция на клубовете за пенсионери, ситуирани се на територията на съответните региони, като при нужда обектите ще бъдат затваряни за гости.
Контролни органи.
Във връзка с ефикасното осъществяване на въведените противоепидемични ограничения, ще се правят инспекции от чиновници на РЗИ-Пловдив, община Пловдив, ОДМВР - Пловдив, ОДБХ - Пловдив и Дирекция „ Инспекция по труда - Пловдив “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР