По страната премина вълна от палежи на автомобили. В социалните мрежи

...
По страната премина вълна от палежи на
автомобили. В социалните мрежи
Коментари Харесай

В Швеция за нощ изгоряха над 100 коли - видео

По страната мина вълна от палежи на автомобили. В обществените мрежи има многобройни видеа на дворове в които пламтят коли. Преди палежите около колите са сновали подозрителни младежи в качулки и с маски.

Това става в преддверието на националните избори, които са насрочени за след месец. В понеделник вечерта в градовете Гьотеборг, Тролхетан и Фалкенберг са запалени или разрушени от вандали над 100 коли, има няколко запалени и в столицата Стокхолм. Премиер-министърът на страната Стефан Лофвен счита, че дейностите на подпалвачите са проведени и са приличали на военна интервенция.

Полицията още няма концепция какво е предизвикало тази масирана интервенция, въпреки че е наясно че е дело на младежки банди, които са били готови и са действали по едно и също време, може би организирани през обществените мрежи. Пожарите са избухнали към девет часа вечерта и към среднощ са били потушени. Леко криейки глави в пясъка като щраусите, управляващите не желаят да признаят, че по всяка възможност става дума за групи емигранти, нещо което твърдят доста от пусналите в мрежите видеа на запалванията.



Полицията въпреки всичко е съумяла да задържи няколко подозрителни младежи, намирали се близо до палежите, само че полицията не разполага с директни доказателства за вината им. Малко след палежите полицаите са разкрили и каса с тъй наречените “коктейли Молотов ”, а подобен всеобщ палеж на автомобили в никакъв случай до момента не се е случвал в Швеция.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР