По статистика у нас са регистрирани 120 509 души с

...
По статистика у нас са регистрирани 120 509 души с
Коментари Харесай

Психичноболните в Бургас са над 18 хиляди! Само в Пловдив са повече!

По статистика у нас са регистрирани 120 509 души с психологични проблеми. Те се намират под наблюдаване в центровете в цялата страна.

Най-много регистрирани има в Пловдив - 21 483. На второ място е Бургас - 18 379. Във Видин и Сливен няма регистриран нито един психичноболен.

Прави усещане, че максимален е броят на диагностицираните с шизофрения -  24 440. С разстройство на настроението са 20 724. А развилите психологични проблеми в резултат на стрес са 11 780. Пак съгласно статистиката се усилят броя на депресиите.

11 юли 2018 година. Младеж с психологично разстройство убива татко си и атакува служителите на реда, пробвали да го обезвредят.

18 септември 2018 година. Младеж с психологично разстройство стреля по майка си, само че ранява  служител на реда.

" Явно обществото по този начин е решило, това са потребностите, да не се прави нищо и единствено да се записва ", разяснява Цветеслава Гълъбова, шеф на държавната психиатрична болница " Св. Ив. Рилски ".

И след всяко записано събитие стартира спор за потребността от национална тактика.

А тя е написана още през 2004 година. Трябвало е да бъде изпълнена до 2012 година.

" Оказва се, че няма пари, тъй като това е скъпо начинание ", съобщи още Цветеслава Гълъбова.

От здравно министерство отхвърлиха коментар, само че в писмен отговор обясниха, че указател на хората с психологични болести е дискриминационен и по тази причина няма. От Министерство на вътрешните работи обаче записват доста сигнали на близки, които не могат да се оправят с нападателните си психичноболни родственици.

" По-скоро постоянно се случва, от началото на годината в 3 РПУ има 26 сигнала ", изясни Дойчин Дойчинов, шеф на 3 РПУ.

При един от сигналите е ранен служител на реда. Оказва се, че майката на стрелеца още преди месец е поискала синът й да бъде въдворен.

" Прокурорът преценя дали лицето да бъде наложително настанено за лекуване ", изясни още Дойчинов.  

Прокурорът удължил инспекцията до октомври и по този начин се стигнало до случая в кв. " Илинден ", при който бе прострелян служител на реда.

Психиатрите откриват пропуск в работата на Министерство на вътрешните работи по случая.

" Както разбрах от всичко, което се изговори от органите на Министерство на вътрешните работи през вчерашния ден, те също не са готови за среща и за работа при такива условия с психологично заболели. На тях в главата им е единствено приложимост на мощ ", съобщи Цветеслава Гълъбова.

" Аз считам, че са готови, постоянно има още какво да се желае, само че са готови. Полицаят  постоянно е в риск ", съобщи Дойчинов.

В случая рискът идва от неосвидетелстван юноша, който съумява да си купи газов револвер единствено против персонална карта. Такъв е законът. А от синдикатите на Министерство на вътрешните работи подсетиха, че в системата бронежилетките са ъгъл и не се усещат предпазени.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР