По стара традиция от управлението на ГЕРБ правителствените заседание през

...
По стара традиция от управлението на ГЕРБ правителствените заседание през
Коментари Харесай

По традиция през декември кабинетът започна да раздава пари от бюджета

По остаряла традиция от ръководството на ГЕРБ държавните съвещание през декември в огромна степен са отдадени на раздаването на пари от остатъка в бюджета.

От днешните решения се вижда, че както бе оповестил финансовият министър Владислав Горанов, в случай че останат пари в бюджета, ще ги даде за дострояването на автомагистрала " Хемус ". С решение държавното управление поема ангажимент да се провиснал 1.38 милиарда лева по бюджета на Министерството на районното развиване, с които да се финансира построяването на последния сектор - 88.9 км сред 222-ри и 310-ти километър - след връзката с пътя Русе - Велико Търново до строящия се сега сектор Белокопитово - Буховци. От посочената сума 483 млн. лева се отпускат по бюджета на ведомството за 2019 година за идни заплащания.

Отделно Министерският съвет отпусна 279 968 812 лева по бюджета на същото министерство, с които до края на годината подопечната Агенция " Пътна инфраструктура " да разплатени строително-ремонтни действия по републиканската пътна мрежа. От тях 27 082 849 лева още веднъж са за " Хемус " са за построения сектор от Ябланица до Боаза.

Пак строителното министерство получава в допълнение до 49.4 млн. лева за финансиране на Националното тол ръководство за 2019 година Те са за възобновяване на разноски, направени за сметка на бюджета на Агенция " Пътна инфраструктура " от началото на годината на база фактическо осъществяване. Средствата са предопределени за настоящи и финансови разноски.

С друго решение с 824 119 000 лева се усилва размерът на уговорките за разноски, които могат да бъдат поети от Министерството на районното развиване и благоустройството през 2019 година за подписване контракти за настоящ ремонт и поддържане на републиканската пътна мрежа.

За дооборудване на операционни зали във ВМА кабинетът отпусна 2.9 млн. лева по бюджета на военното министерство.

Министерство на вътрешните работи получава 34 млн. лева за заплащания на личен състав.

Чрез преструктуриране по бюджетите на Министерството на околната среда, на стопанската система и на районното развиване са планувани 2.1 млн. лева за дължими заплащания към бенефициенти по влезнали в действие правосъдни решения за анулирани финансови корекции.

Общо 8.8 млн. лева ще получат общините за погашение на компенсации на личния състав след прекъснати правни отношения през месеците септември-октомври 2019 година Средствата са за застраховане на Национална стратегия " Оптимизиране на вътрешната конструкция на личния състав " за 2019 година ще се обезпечат от бюджета на Министерството на образованието и науката за 2019 година и посредством преструктуриране на разноските в централния бюджет за актуалната година.

Министрите утвърдиха вътрешно преразпределение по бюджетите на няколко министерства. В резултат 500 хиляди лева отиват за погашение на компенсации на хората с лихвоточки, 33.6 млн. лева отиват за отбрана на осведомителната система на Национална агенция за приходите, която при започване на лютото бе атакувани от хакери, вследствие на което станаха обществени персоналните данни на няколко милиона българи. С парите ще се купи и мобилна рентгенова система и настояща прехрана по бюджета на Агенция " Митници ". Промените са в границите на одобрените разноски по бюджета на Министерството на финансите за 2019 година

С 2.9 млн. лева се понижават парите за администрация и други разноски на Министерството на правораздаването и се насочват към " Затвори - изолираност за правонарушителите ".

Общо 3.2 млн. лева по бюджета на строителното министерство се пренасочват за възстановяване на транспортната досегаемост и интегрираното ръководство на водните запаси и геозащита.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Бюджет 2019 (48)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР